Ortadoğu’da haftalardır devam eden ABD-İran geriliminde diplomasi trafiğinin hız kazanması ve ateşkes umutlarının artması, küresel petrol piyasalarında sert düşüşlere neden oldu. Bu kapsamda, dün gece motorin grubunda yapılan 3 lira 72 kuruşluk indirimin ardından, sektör kaynakları ikinci ve daha yüksek oranlı bir indirimin daha kapıda olduğunu belirtti.
MOTORİNDE BÜYÜK İNDİRİM
Bu gece itibarıyla motorin fiyatlarında 5 lira 44 kuruşluk yeni bir indirim bekleniyor. İndirimin gelmesi halinde tamamı pompa fiyatlarına yansıyacak.
BENZİNE DE GELECEK
Benzin grubunda ise durumun farklı olduğu belirtildi. Uluslararası fiyatlardaki düşüşe rağmen “Eşel Mobil” sistemi devrede kalmaya devam etti. Hesaplanan toplam indirimin büyük bölümü, daha önce vazgeçilen ÖTV’nin yeniden tahsil edilmesi için kullanılacak. Sektör temsilcileri, benzinde öngörülen yaklaşık 3 lira 80 kuruşluk indirimin 2 lira 85 kuruşluk kısmının vergiye aktarılacağını, bu nedenle pompa fiyatlarına yansıyacak net indirimin yaklaşık 95 kuruş olacağını ifade etti.
BUGÜN RESMİ OLARAK BİLDİRİLECEK
Nihai indirim oranlarının, bugün TÜPRAŞ tarafından dağıtım şirketlerine resmi olarak bildirileceği öğrenildi.
AYDIN’DA GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI
Benzin: 63,91 lira
Motorin: 75,62 lira
Otogaz: 30,44 lira





