TAHAP Aydın’dan dünyaya açıldı

TAHAP Aydın’dan dünyaya açıldı
ABONE OL
Aydın’da kurulan Türkiye Tarım Hayvancılık ve Arıcılık Dayanışma Federasyonu (TAHAP) bir yılda 126 ülkede temsilcilik kurarak, birçok kitleye ulaştı.

TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, “Ülkemizin dört bir yanında olduğu gibi dünya ya açılarak koca bir aile olduk” dedi.

Yaptığı çalışmalarla Türkiye’de olduğu gibi dünyanın birçok ülkesinde adını duyuran TAHAP 126 ülkede temsilcilik açmanın gururunu yaşıyor. TAHAP Genel Başkanı Mustafa Sarıoğlu, pandemi döneminde hazırlanan birçok genelgenin oluşturulmasında, emeklerinin bulunduğunu bildirdi. 
“GENELGENİN ARKASINDA BİZ VARIZ”
Federasyonun onursal başkanının AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz olduğunu kaydeden Sarıoğlu, şöyle devam etti:
“Türkiye’de tarımın bileşenlerini tek çatı altında toplayıp arı ve arıcı merkezli tarımın kitabının, ciddi akademik ve teknik kurulumuzla birlikte yeniden yazılması gerektiğini düşündük. Türkiye’nin her yerinde, İçişleri Bakanlığı’na bağlı dernekler yasasına göre kurulduk. Platformumuzun federasyonumuzun onursal başkanı Aydın Milletvekili Metin Yavuz’dur. Bal aromalı şurup yasağı gıda yasasının altında Yavuz’un imzası var. Yine pandemideki o yarım saatlik genelgelerin arkasında biz varız. Taleplerimizi hızlı bir şekilde ilgili bakanlıklara İçişleri ve Tarım Bakanlığı’na ileterek çözümünü sağladık. Daha sonra da tarımın sahadaki sıkıntılarını tarım ve hayvancılığın, arıcılığın sıkıntılarını yerinde tespit edip raporlar hazırladık.” 
ÇALIŞMALARI ANLATTI
Ülkede üretimi yeniden şahlandırmak için girişimleri sürdüreceklerini aktaran Sarıoğlu, “En az köylerden ikişer adet kadın üreten yürek kardeşimizi, evladımızı yerinde eğitimle arıcı yapmak, küçükbaş büyükbaş bitkisel üretimle ilgili eğitimini vermek ve tabii hibe olarak da ekipmanlarını vermeyi amaçlıyoruz. Mart ayı sonunda ilk olarak Tarım Bakanlığı, Aile Bakanlığı ile birlikte İzmir Seferihisar’da 100 sosyal dezavantajlı kadın kardeşimize 1000 arılı kovan verdik. Tüm ilçelerde devam edeceğiz. TAHAP’ın vizyonu ve misyonu üretim merkezli kardeşliktir. Bu ülkede yeniden üretimi şahlandırmaktır. Burada amaç kimseyi suçlamak değil ama net bir ifadeyle temsil etikleri tabanın problemlerini yerinde tespit edip ülke ve devletin kırmızıçizgisi olan STK’lar görseydi, TAHAP diye bir hareket doğmazdı. TAHAP, milli çizgilere sahip tarımın tüm bileşenlerinde milli politikaları benimseyen esasında net olarak ülkemizin tarım politikalarını, uluslararası ilaç lobileri, tarımsal ilaç sanayi lobileri, tohum lobileri, yem katkı maddeleri lobileri ve uluslararası güçler yerine milletimizin evlatları yönlendirmeli ve belirlenmelidir. Bunun için yola çıktık ve çığ gibi büyüyoruz. Büyümeye de devam ediyoruz. Başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere İçişleri ve Tarım Bakanı’mıza, onursal başkanımız Metin Yavuz ve diğer vekillerimize teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

tahap-aydindan-dunyaya-acildi-239164-f5f152b482cce5694a5ababa70b4240a.jpgtahap-aydindan-dunyaya-acildi-239164-f9f69d841efd22f68cfa709c3176d34d.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum