Tahliye edilen ev sayısı 90’a yükseldi

Tahliye edilen ev sayısı 90’a yükseldi
ABONE OL
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, Söke’deki makilik ve zeytinlik alanda başlayan ardından da ormanlık alana sıçrayan yangına ilişkin 90 evin tedbir amaçlı boşaltıldığını bildirdi.

Aydın'ın Söke ilçesinde makilik ve zeytinlik alanda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle ormana sıçradı, yoğun duman nedeniyle 90 ev tahliye edildi. Güllübahçe yolundaki eski atış poligonu yakınlarında makilik bölgede başlayan yangın, rüzgarın etkisiyle zeytinlik alana yayıldı.

YANGINA MÜDAHALE KARADAN SÜRÜYOR
Havanın kararmasından dolayı yangına sadece karadan müdahale ediliyor. Yangın bölgesinde inceleme yapan Aydın Valisi Hüseyin Aksoy da yangının çıkış nedenine ilişkin jandarmanın çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü söyledi.

Tüm ekiplerin seferber olduğunu aktaran Aksoy, “Muğla Orman Bölge Müdürlüğümüz ve çevre illerden yapılan takviyelerle birlikte toplamda 100 arazöz ve 500’e yakın işçiyle orman yangınlarına müdahalede bulunmuştur. Büyükşehir Belediyemizin itfaiye ekipleri de müdahaleler konusunu büyük bir titizlikle sürdürülmektedir.” dedi.

SPOR SALONLARI VE KYK YURTLARI HAZIR
AFAD ve Kızılay ekiplerinin de bölgeye yönlendirildiğine dikkati çeken Aksoy, şöyle devam etti: “Özellikle bölgemizde olumsuzluk yaşanmaması adına vatandaşlarımızın olası yangından etkilenmeleri adına 90 hane de tedbir amaçlı boşaltılmıştır. Vatandaşlarımızın büyük bir çoğunluğu akrabalarının yanına gitmek arzusunda olduğunu ifade etmiştir. Biz gerek spor salonlarını gerekse KYK yurtlarını bu amaçla hazırladık. Burada hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması adına kaymakamlığımızın koordinasyonunda ilgili kurumlarımızın desteğiyle her türlü tedbir ve çalışma yapılmıştır.”

HAVADAN MÜDAHALEYE GÜN AYDINLANINCA BAŞLANILACAK
“Yangın henüz tam olarak kontrol altına alınmış değil” diyen Aksoy, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Özellikle yangının ilk çıkış saatlerinde 45 kilometre hızla esen bir rüzgar vardı. Şuanda da 30 kilometre hızla esen bir rüzgar var. Hava şartları yangına müdahale konusunda bizleri oldukça zorluyor.  Ama buna rağmen tüm imkanlarımızla tüm arkadaşlarımız büyük bir hassasiyetle çalışmalarına devam ediyor. Temennimiz yangını kontrol altına alabilmek ve bu konuda yapılan çalışmaları daha iyi bir noktaya taşıyabilmek. Günün ilk saatlerinde tekrar havadan müdahale konusunda çalışmalar devam edecek. Ön hazırlıkları yapılıyor. Sabah hava aydınlanır aydınlanmaz yeniden havadan müdahale tekrar başlayacak.”

AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz ise devletin tüm imkanlarının seferber edildiğini kaydetti.

AK Parti Aydın Milletvekili Mustafa Savaş da üzüntülerinin büyük olduğunu belirterek yangının en kısa sürede kontrol altına alınması temennisinde bulundu. 

0d516b00-d9a0-4904-8dcd-b34c5e43d2b1.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.