Tahliye edilen evlere dönüşler başladı

Tahliye edilen evlere dönüşler başladı
ABONE OL
Aydın’da soğutma çalışmalarının devam ettiği bölgelerde, risk nedeniyle boşaltılan evlere dönüşlerin başladığı bildirildi.

GÖKHAN DÜZYOL- Aydın'ın Çine, Karacasu ve Bozdoğan ilçelerinde yangınların kontrol altına alındığı ormanlık alanlarda soğutma çalışmaları sürüyor. Muğla'nın Yatağan ilçesinde 6 Ağustos'ta başlayan ve Çine'ye sıçrayan yangında soğutma çalışmaları karadan sürerken, Yatağan ilçesindeyse havadan müdahaleyle destek veriliyor. Bölgede risk nedeniyle tahliye edilen 6 mahalleye ise dönüşlerin başladığı bildirildi. Yangında 500 hektarlık alanın zarar gördüğü ve zarar tespit çalışmalarının ise sürdüğü kaydedildi.


Karacasu'nun Alemler Mahallesi'ndeki Karıncalı Dağı eteklerinde 3 Ağustos'ta çıkan yangında tahliye edilen bölgelere dönüşler başladı. Burada da yaklaşık 450 hektarlık orman, 50 hektarlık da tarım alanının zarar gördüğü, yangını soğutma çalışmalarının ise bugün de karadan sürdüğü ifade edildi.


Bozdoğan ilçesi Konaklı Mahallesi Kemer Barajı yakınlarındaki ormanlık alanda çıkan orman yangını da 6 saatlik çalışma sonucu kontrol altına alınmıştı. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.