Talep çok araç yok 

Talep çok araç yok 
ABONE OL
İkinci el araçlara talebin çok yoğun olduğunu belirten Otonomi Aydın Başkanı Hasan Yoğurtçu, “Piyasa çok hareketli ama şuanda satılık araç bulmak çok zor” dedi.  Yoğurtçu, fiyatların da çok kısa sürede arttığını belirtti.          

TÜRKER KOCAKAHYA - Yaz döneminin gelmesiyle birlikte ve koronavirüs sürecinde toplu taşıma araçlarını kullanmak istemeyen birçok kişi otomobil almaya yöneldi. Bu doğrultuda özellikle ikinci el araçlara yönelim arttı. Kredi faizlerinde de düşüş yaşanması sonrasında ikinci ele talep arttı ancak piyasada araç bulmak zorlaştı. Otonomi Aydın Başkanı Hasan Yoğurtçu da yaşanan süreci değerlendirdi. Satmak için araç bulmakta zorlandıklarının altını çizen Yoğurtçu, “Talep çok fazla. Ancak araç bulmak zor. Suni bir artış var. Her gün fiyatlar yükseliyor. Yatırım için araç alanlar var” dedi. 

“PARA KAZANDIĞIMIZI ZANNEDİYORUZ”
Sıfır araç alamayan vatandaşların ikinci ele yöneldiğini belirten Yoğurtçu, “Fiyatların artmasında farklı etkenler de var. Örneği bir aracın internetteki ilan fiyatı 100 bin TL olarak belirleniyor. Sonrasında aynı model ve markadaki başka bir araç için daha yüksek fiyatı gören satıcı kendisi de fiyatı artırıyor. Aslında kazanç olmuyor. Para kazanıyoruz zannediyoruz. Çünkü alırken de fiyatlar yüksek oluyor. 4-5 gün içinde 5 bin liraya kadar artan araçlar var. Sektör şuan hızlı ama araç bulmak çok zor” 

ATAY İLE GÖRÜŞTÜ 
Öte yandan Yoğurtçu, geçtiğimiz günlerde Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay ile yaptıkları görüşme ile ilgili de bilgi verdi. Atay’a misafirperverliği için teşekkür eden Yoğurtçu, “Kendisiyle görüşme gerçekleştirdik. Sitemizin ihtiyaçları konusunda taleplerimizi ilettim” ifadelerini kullandı.

talep-cok-arac-yok-165262-cdcdbc6e4d7e8eca6a77f279c413b3c9.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.