Son dönemde gıda sektöründe yaşanan fiyat artışları, vatandaşın temel ihtiyaçlarını karşılayamamasına yol açtı.

talep-her-gecen-gun-azaliyor-fiyatlar-beslenmeyi-zorlastiriyor-internet-gazete-469927-b795d320661a6ad01c26d7dbba928526.jpg

İnsan hayatında önemli yere sahip olan kırmızı ette yaşanan fiyat artışı, hem esnafı hem de vatandaşı zor durumda bıraktı. Et alamayan vatandaş alternatif ararken satış yapamayan esnaf, geçim derdine düştü.

talep-her-gecen-gun-azaliyor-fiyatlar-beslenmeyi-zorlastiriyor-internet-gazete-469927-c909628ff6fb9310b964b6703cf31504.jpg

CHP'li Psikiyatrist saldırıya uğradı CHP'li Psikiyatrist saldırıya uğradı

Aydın’ın Nazilli ilçesinde 20 yıldır kasaplık yapan İrfan Teymur, yaşanan artışların son yıllarda ete olan talebi iyice düşürdüğünü dile getirdi. Teymur, “Belli bir kesim artık et tüketemiyor. Et almaya gelen insanlar belli. Biz de restoranlara satış yaparak ayakta kalabiliyoruz. Bireysel müşterilerimiz belli. Onların dışında alan olmuyor artık.” dedi.

talep-her-gecen-gun-azaliyor-fiyatlar-beslenmeyi-zorlastiriyor-internet-gazete-469927-834eb50fe06ae14291642ab2211add1c.jpg

FİYATLARI SIRALADI

Güncel et fiyatlarıyla ilgili de bilgi veren Teymur, “Kurban Bayramı öncesi fiyatlarda az da olsa düşüş yaşandı. Şu anda kıymanın kilogramı 500 TL, kuşbaşı 600 TL, dana antrikot 700 TL, kuzu gerdan 560 TL.” diye konuştu. Teymur, Nazilli’de vatandaşların her zaman kıymayı daha fazla tercih ettiğini belirtti.

talep-her-gecen-gun-azaliyor-fiyatlar-beslenmeyi-zorlastiriyor-internet-gazete-469927-f6592111425d0d93ca97e238ae3dc505.jpg

talep-her-gecen-gun-azaliyor-fiyatlar-beslenmeyi-zorlastiriyor-internet-gazete-469927-9febcfe26828fc15dc84dda4b6ed1cee.jpg

Kaynak: Haber Merkezi