Tanrıkulu: Mal Sahipleri Aç Gözlü

Tanrıkulu: Mal Sahipleri Aç Gözlü
ABONE OL
Emlak sektöründe yaşanan durgunluk ülke ekonomisini de olumsuz etkiledi. Mal sahiplerinin yüksek fiyattan satış yapması nedeniyle konut satışları durma noktasına geldi.

AYŞE AKTAŞ - Ülke ekonomisinde en çok yatırım alan ve en önemli istihdamı yaratan sektör inşaat oldu. Ancak koronavirüs salgın tedbirlerinden sonra Ekim ayının son döneminde durgunluk yaşayan emlak sektörünün önümüzdeki günlerde nasıl seyredeceği ise merak konusu oldu.

Emlak sektöründe yaşanan son durum ve konut satışlarına dair beklentileri değerlendiren emlak danışmanı Kürşat Tanrıkulu, "Mal sahiplerinin aç gözlülüğü bırakmadıkça emlak sektörü düzelmez" dedi.

‘KONUT FİYATLARINDA YAKIN VADEDE DÜŞÜŞ BEKLEMİYORUZ’
Nazilli'de emlak danışmanı Kürşat Tanrıkulu, Nazilli’de yer yer yüzde 50’leri bulan arsa paylarının büyük bir maliyet unsuru teşkil ettiğini ve bu şartlarda konut fiyatlarının düşmesinin beklenemeyeceğini ifade etti. 

Emlak sektöründe fiyatlarının yükselmesinin sebebinin sadece müteahhitler olmadığını vurgulayarak Tanrıkulu, "Mal sahiplerinin açgözlülüğü bırakmadıkça emlak sektörü düzelmez. Son zamanlarda artan inşaat maliyetlerinin ve özellikle arsa paylarının konut fiyatlarının yükselmesinde çok önemli bir etkiye sahip. Kredi faizlerinin yükselmesi ile konut maliyetlerinin tüketici kanalında bir miktar daha artacak. Bu sebeple konut fiyatlarının satışında azalma bekliyoruz. Konut fiyatlarında yakın vade de düşüş beklemiyoruz” dedi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.