“Tarihi ve kültürel ortaklığın eşsiz bir örneğidir”

“Tarihi ve kültürel ortaklığın eşsiz bir örneğidir”
ABONE OL
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, 21 Mart Dünya Nevruz Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda, “Nevruz tarihi ve kültürel ortaklığın eşsiz bir örneğidir” ifadesini kullandı.

Aksoy, baharın müjdecisi Nevruz’a yeniden ulaşmanın heyecanını, tabiatın uyanışıyla bereket ve bolluğu karşılamanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Cemrelerin düşmesi ve çiçeklerin açması ile baharın gelişini önceden haber aldıklarını bildiren Aksoy, şöyle devam etti:
“Bahar mevsiminin ilk gününde, 21 Mart’ta kutladığımız Nevruz, barışın, kardeşliğin, dayanışmanın, hayata ve birbirimize yeni bir umutla sarılmanın sembolüdür. Türkiye’nin yanı sıra Balkanlar'dan Orta Asya’ya, Kafkaslar'dan Ortadoğu’ya kadar birçok ülkede kutlanan Nevruz, farklı kültürlerden insanları benzer duygular içinde buluşturmaktadır. Nevruzun pek çok ülkede aynı duygularla kutlanıyor olması, bu ülkeler arasındaki tarihi ve kültürel ortaklığın eşsiz bir örneğidir. Toplumları sevgi ve barışla birbirine kaynaştıran bu bayram, sahip olduğumuz ve kuşaktan kuşağa aktararak bu günlere kadar yaşattığımız önemli kültürel değerlerimizden biridir.”

“AYRIŞMANIN DEĞİL SEVGİYLE KUCAKLAŞMANIN KAYNAĞIDIR”
“Toplumsal barış ve kardeşliğin pekiştirilmesine katkı sağlayan Nevruz, ayrışmanın değil sevgiyle kucaklaşmanın kaynağıdır.” diyen Aksoy, açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
“Farklılıklarımız ve çeşitliliklerimiz bizleri ayrıştıran değil, aksine bütünleştiren unsurlardır. Farklılıklarımızı ve kültürel çeşitliliğimizi, milletimizin birlik ve bütünlüğünü perçinleyen, aramızdaki sarsılmaz kardeşlik ve dayanışma hissiyatını kuvvetlendiren zenginliğimiz olarak görüyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle güzel günlerin habercisi olan Nevruz ‘u, sevgi, kardeşlik ve dayanışma duyguları içinde bayram coşkusuyla kutlanmasını diliyor, başta Aydınlı hemşehrilerim olmak üzere tüm vatandaşlarımızın Nevruz’unu kutluyor, baharın ülkemize bolluk, bereket, iyilik ve güzellikler getirmesini diliyorum.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.