Tarım alanları hızla eriyor

Tarım alanları hızla eriyor
ABONE OL
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün, Türkiye’deki tarım alanlarının akıbetiyle ilgili Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi’ne (CİMER) yönelttiği sorusuna gelen cevaptan çarpıcı sonuçlar çıktı. 

(HABER MERKEZİ) CHP'li Bülbül ile paylaşılan CİMER verilerine göre Türkiye, AK Parti'nin iktidarda olduğu 2002-2018 yıllarını kapsayan 16 yıllık süreçte, Hollanda, İsrail, Ermenistan ve Belçika büyüklüğündeki tarım alanını kaybetti. 

"TANZİM KUYRUKLARINA MUHTAÇ EDİLDİK"

CHP’li Bülbül ile paylaşılan CİMER verilerine göre, Türkiye’de 2002-2018 arasında Türkiye’de toplam tarım alanı yüzde 12.7 azalırken; ekili tarım alanları ise yüzde 13.9 azaldı. Tarım arazilerindeki erimenin gözler önüne serildiği veriler, Aydın’daki sulanabilir ve verimli tarım topraklarındaki fabrikalaşma ve betonlaşmayı da tekrardan akıllara getirirken, konuyla ilgili açıklama yapan Bülbül,  “16 yılda kaybedilen tarımsal alan, bizi tanzim kuyruklarına muhtaç etmiştir” dedi.

MİLYONLARCA DEKAR  TARIM ALANI BUHAR OLDU

CİMER’in verilerinde dikkat çeken noktalarsa şöyle; “2002’de Türkiye’de toplam tarım alanı 265 milyon 792 bin 180 dekar idi. Bu alanın 179 milyon 354 bin 240 dekarı ekilen alandan oluşmuştu. 2002’den 2018’e kadar Türkiye toplam tarım alanında 33 milyon 792 bin 722 dekar alanı kaybederken, fiilen ekilen alanlar ise 24 milyon 994 bin 449 dekar alan küçüldü. Kaybedilen tarımsal alan, tek başına İsrail, Ermenistan, Belçika ve Hollanda gibi ülkelerin karasal yüzölçümlerinden daha büyük durumda. Başka bir deyişle son 16 yıl içerisinde kaybedilen toplam tarım arazisi alanı, Türkiye’nin karasal yüzölçümünün yüzde 4.2’sini oluşturuyor”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.