Tarım işçilerinin aynı kaptan yemek yemeleri yasaklandı

Tarım işçilerinin aynı kaptan yemek yemeleri yasaklandı
Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley başkanlığında oluşturulan Pandemi Kurulu tarafından tarım işçilerinin bir arada aynı kaptan yemek yemesi yasaklandı. 

GÜLAY ÖZTEKİN - Karacasu’da çiftçilik yapan Belediye Meclis Üyesi İbrahim Kayahan, ilk kez tarlada çalışan işçilerine tabldotla yemek vererek öncü oldu. 

Koronavirüs salgın hastalığı nedeniyle alınan tedbirler kapsamında tarım işçileri hafta sonu ilan edilen iki günlük sokağa çıkma yasağından muaf tutuldu. 

AYNI KAPTAN TOPLU YEMEK YENMEYECEK
Öte yandan Kaymakam Ahmet Soley, başkanlığında oluşturulan Pandemi Kurulu, tarım işçilerinin koronavirüs tedbirlerini aksatmadan üretime devam edebilmeleri için bir dizi önlem aldı. Bundan sonra tarlada bahçede çalışan tarım işçilerinin hep bir arada aynı kaptan toplu halde yemek yemeleri yasaklandı. İşçiler, en az bir buçuk metre olmak kaydı ile sosyal mesafeyi gözeterek ayrı ayrı kaplardan yemek yiyecek. Maske takmak zorunluğu olan işçilere ayrıca yanlarında dezenfektan bulundurma zorunluğu getirildi. İlçe dışından gelecek ya da ilçeden başka ilçelere çalışmaya gidecek işçiler dayıbaşı aracılığıyla bir gün öncesinden İlçe kaymakamlığı tarafından verilen formları doldurarak ÇKS izni almaları gerektiği bildirildi. 

MECLİS ÜYESİ TABİLDOTLA ÖNCÜ OLDU
Pandemi Kurulunun aldığı karar doğrultusunda aynı kaptan yemek yeme yasağını ilk uygulayan ise Ataeğmir’de çiftçilik yapan Belediye Meclis Üyesi İbrahim Kayahan oldu. Mahallesinde tütün ekimine başlayan Kayahan, tarlasında çalıştırdığı işçilere tabildotla yemek vererek öncülük etti. 
Sosyal mesafeyi de gözeterek işçilerle tütün dikimi yapan Kayahan, “Koronavirüs aldığımız tedbirlerden güçlü değildir. Her zaman düğün, dernek ve cemiyet yemeklerinde toplu halde aynı kaptan yemek yenilmesine karşı birisiyim. Koronavirüs nedeniyle yasaklandı. İnşallah bundan sonrada çalışan işçilerimize örnek olacağımız gibi cemiyet yemeklerinde de tabildot uygulanır” dedi.

tarim-iscilerinin-ayni-kaptan-yemek-yemeleri-yasaklandi-158111-6f832554284c7e33014bf6dc878e799a.jpgtarim-iscilerinin-ayni-kaptan-yemek-yemeleri-yasaklandi-158111-7e332254eb971b4c1474ae8733fd1ab3.jpgtarim-iscilerinin-ayni-kaptan-yemek-yemeleri-yasaklandi-158111-4000826ec7b1151671b65b867dda66a3.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.