Tarım ve hayvancılık bu protokolle korunacak

Tarım ve hayvancılık bu protokolle korunacak
ABONE OL
Milli Eğitim Bakanlığı ve Tarım ve Orman Bakanlığı arasında imzalanan ‘Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü’ne ilişkin Aydın’da bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Adnan Menderes Demokrasi Müzesi’ndeki Kadıköy Abdülhamit Han Uygulama Restoranında düzenlenen toplantıya İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem katıldı. Toplantıda konuşan Milli Eğitim Müdürü Okumuş, “Dünyamızdaki son gelişmeler bizlere gıda üretiminin önemini bir kez daha hatırlatmıştır. 2023 hedefleri doğrultusunda bir taraftan içinde bulunulan dijital çağın ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesine destek vermek diğer taraftan da geçmişten bu yana sahip olunan tarım ülkesi olma özelliğini gelişen teknolojiler ile güçlendirmek ve çeşitlendirmek için çalışmalara kararlılıkla devam ediyoruz. Son dönemde dünyada yaşanan ve etkisi ülkemizde de hissedilen küresel iklim değişikliğinin oluşturduğu çevresel ve ekonomik problemler, artan gıda talebi, iklim değişikliğinin sürdürülebilir tarımsal üretime olumsuz etkileri, çevre ve biyolojik çeşitliliğin korunmasının önem kazanması, daha az kaynakla gıda talebinin karşılanması gerekliliği nitelikli işgücü ve teknolojiye olan ihtiyacı her geçen gün artırmaktadır. Bu bağlamda Tarım ve Orman Bakanlığı olarak, bilginin en güçlü tarımsal girdi olduğu bilinciyle; özellikle gençlerin tarımda daha etkin ve verimli bir şekilde yer alması için ülkemiz topraklarında eğitime entegre olmuş, doğru bilgiyle buluşan ve dünya ile rekabet edebilen birey olmasını sağlamayı hedefliyoruz. ‘Gelecek Tarımda Tarımın Geleceği Gençlerde' yaklaşımımızla geleceğimizi garanti altına almaya çalışıyoruz” diye konuştu. 

PROTOKOL İMZALANDI 

Okumuş, Milli Eğitim Bakanlığı ile Tarım ve Orman Bakanlığı'nın güçlerini birleştirerek tarım, hayvan sağlığı ve yetiştiriciliği ve laboratuvar hizmetleri alanlarında faaliyet gösteren tüm okullarda öğrenci ve öğretmenlerin yeterliliklerini artırarak tarım ve gıda sektöründe ihtiyaç duyulan nitelikli insan gücünü yetiştirmek amacıyla ‘Mesleki ve Teknik Eğitim İşbirliği Protokolü'nü imzalandığını kaydetti.

“SORUMLULUKLAR ÜST DÜZEYDE YERİNE GETİRİLECEK” 

Aydın İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğü olarak, bakanlıklar tarafından tesis edilen bu iş birliğine ilişkin görev ve sorumlulukları en üst düzeyde yerine getireceklerini ve her fırsatta iş birliğine ilişkin çalışmaları eş güdümle yürüteceklerini aktaran Okumuş, Söke Zirai Üretim İşletmesi, Nazilli Pamuk Araştırma Enstitüsü ve İncirliova İncir Araştırma Enstitüsü Müdürlüğünce öğretmenler nezaretinde öğrencilerin de eğitim göreceğini belirtti.

“TEMEL OLACAK” 

Kendisinin de ziraat meslek lisesi mezunu olduğunu belirten İl Tarım ve Orman Müdürü Ahmet Ökdem, tarım meslek lisesinin kazandırılmasıyla kente daha fazla katkı sunulacağını ifade etti. Ara meslek gruplarına ihtiyaç duyulduğunu vurgulayan Ökdem, “Üniversitede zirai eğitim alanında hayvancılık yönüyle kendisini geliştirme veya bu konuda ilerlemek isteyenler için de bu önemli bir temel olacak.” dedi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.