Taşerona Zam Oranı Açıklandı

Taşerona Zam Oranı Açıklandı
ABONE OL
Taşeron işçilerin kamuda kadroya alınmasının ardından haklarının iyileştirilmesi kapsamında Yüksek Hakem Kurulu 4/D'li olarak çalışan taşeron işçilere yapılacak zam oranı hakkında karar aldı. 

KADİR CEYHAN - 4/D'li olarak görev yapan Belediyelerde çalışan Taşeron işçilere yapılacak olan zam miktarları işçilerin maaşına oranla farklı miktarlarda olacak. Asgari ücret ile çalışan işçiye ise 792 TL ödeme yapılacak. Aralık'ta yapılacak olan bu ödeme ile ilave tediyelerin son taksiti de ödenmiş olacak. Yüksek Hakem Kurulu ise kamudaki taşeron işçilere 2020 yılının ekim ayına kadar, yerel yönetimlerdeki taşeron işçilere de 2020 yılının haziran ayına kadar her 6 ayda bir olmak kaydı ile yüzde 4 oranında zam yapma kararı aldı. 

İLAVE TEDİYELER ARALIK AYINDA YATACAK

Taşeron işçilere yapılması beklenen enflasyon zammı ve asgari ücret zammına yönelik henüz bir açıklama yapılmazken kamuda kadrolu olarak çalışan taşeron işçilere 4 taksit olacak  şekilde ilave tediyeler ödeneceği açıklandı. Ödemelerin Aralık ayında hesaplara yatırılacağı duyuruldu.
 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
34 Yorum