"Tek gündemim Aydın"

"Tek gündemim Aydın"
ABONE OL
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Aydın’a Volkswagen otomobil fabrikası kurulması çağrısını yineleyerek, ‘Benim tek gündemim Aydın’ dedi. 

MURAT TAN- 

SÜRECE ORTAK OLMAYA DAVET ETTİ 

Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, AYSO Meclis Başkanı Gökhan Maraş ve Yönetim Kurulu Üyeleri, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu makamında ziyaret etti. Ziyarette Volkswagen fabrikasıyla ilgili yatırım çağrısını yineleyen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, yatırımın Aydın’da hayata geçirilmesini sağlamak için 8 tane milletvekilimize çok büyük iş düşüyor” dedi. Çerçioğlu, çağrısına kayıtsız kalan AK Parti Aydın Milletvekillerini ise sürece ortak olmaya davet etti. 

“AYDIN MİLLİYETÇİLİĞİ YAPMAYALIM MI?”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Volkswagen’in yatırımını Türkiye’de yapacağını açıkladığını belirten Çerçioğlu, “Benim tek gündemim Aydın. Aydın’ın tarımı, Aydın’ın ekonomisi, Aydın’ın sanayisini nasıl geliştiririz. Aydın’ı daha refah düzeye nasıl çıkarırız. Benim tek gündemim var Aydın. Ama başkalarının başka gündemi varsa gizli ajandaları varsa ben onu bilemem. Benin tek gündemim var Volkswagen gibi büyük bir yatırım. Sayın Cumhurbaşkanımız Volkswagen‘in Türkiye’ye yatırım yapacağını açıklamış bizler de bunu Aydın’a getirmeye çalışıyoruz. Onun için herkesi mücadeleye davet ediyoruz. Baştan pes etmemek gerekiyor. Yok Bulgaristan, yok Manisa’ya gidecek diye özgüven eksikliği olmaması gerekiyor. Yapacağınız projelerin önce hayalini kuracaksınız ki ondan sonra hayata geçireceksiniz. Onun için insanlar önce kendine güvenecek sonra memleketine, yaşadığı şehrin dinamiklerine güvenecek. Aydın, Türkiye’nin en iyi, en güzel, en eğitimli illerinden biridir. Volkswagen böyle bir yatırım yapacak, biz sesimizi çıkarmayalım mı? Aydın Milliyetçiliği yapmayalım mı?” dedi. 

“ASTİM OSB’DE KURULABİLİR”

Ziyarette konuşan Aydın Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Aydın’daki tüm kesimlerin Çerçioğlu’nun çağrısına destek vermesi gerektiğini söyledi. “Bu proje Aydın’ın başına konmuş en büyük talih kuşudur” diyen Şahin, “İlk aklıma gelen mevcut durumda fizibilite çalışmaları devam eden, Efeler Merkez Yeniköy Mahallesi sınırlarındaki Aydın Serbest Bölgesi için planlanan 650 dönüm arazi çok uygun olabilir. Çünkü arazinin 2000 dönüme kadar genişlemesi mümkün. AYSO olarak da biz burayı Volkswagen' in Türkiye'de kurmayı planladığı ve 4 bin kişilik istihdam sağlanacak otomobil fabrikasının yatırım alanı olması için teklifte bulunuyoruz" dedi. AYSO Meclis Başkanı ve ASTİM OSB Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Maraş ise ASTİM OSB’de kesinlikle yer sıkıntısı olmadığını kaydederek, “Bugün ASTİM OSB 5 milyon metrekare sınırlara sahip. Bunun 2,5 milyon metrekaresini kullanıyoruz. Kalan 2,5 milyon metrekaremiz var. Yeter ki gelsinler, hiçbir yer sıkıntımız yok” dedi.

tek-gundemim-aydin-123171-9ae3bccb679972b22b09cce4cc363950.jpegtek-gundemim-aydin-123171-00266177eedd4d223807db6852151682.jpegtek-gundemim-aydin-123171-cdb481dbb49616efdd8d0e1c0becdf5c.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.