"Tekstil kumbaraları usulüne uygun kaldırıldı"

"Tekstil kumbaraları usulüne uygun kaldırıldı"
ABONE OL
Efeler Belediyesi, Kızılay’ın kaldırılan tekstil kumbaralarına ilişkin açıklama yaparak kumbaraların usulüne uygun olarak kaldırıldığını paylaştı. 

Efeler Belediye Başkanlığı tarafından, Kızılay’ın tekstil kumbaralarının kaldırılmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. 
Giysi tekstil atığı ayırması, toplanması ve geri dönüşümü çalışmalarının Efeler Belediyesi’nin yetki ve sorumluluğu altında olduğunun belirtildi. 
Söz konusu tekstil atıklarının toplanması işi için Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay’a birçok firmadan kendilerine yetki verilmesi talebi geldiği için ihale yoluna gidildiği ifade edildi. Bu kapsamda 10 Mart 2021 tarihinde bir ihale gerçekleştirildiği ve bu ihaleye 5 firmanın katıldığı aktarıldı. 

İHALEYE 5 FİRMA KATILDI

Efeler Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “İhaleye; Mundo Tekstil Mobilya Dayanıklı Tük. İnş. San. Tic. Ltd. Şti., Ropa Geri Dönüşüm San. Tic. Ltd. Şti., Akkaya Geri Dönüşüm San. Tic. A.Ş., HM Farah Tekstil San. Tic. A.Ş., Has İnternational Tekstil San. Tic. Ltd. Şti. olmak üzere toplam beş adet istekli firma katılmıştır. Bu firmalardan, giysi kumbaralarına yönelik Kızılay’ın işlerini yapan Ropa Geri Dönüşüm San. Tic. Ltd. Şti. ve Akkaya Geri Dönüşüm San. Tic. A.Ş. ihaleyi kazanamamıştır. İhaleyi kazanan Mundo Tekstil Mobilya Dayanıklı Tük. İnş. San. Tic. Ltd. Şti, doğal olarak, yetkisiz olan dernek ve vakıflara ait tekstil atık kumbaralarının kaldırılmasını talep etmiştir. Efeler Belediyemizce yasal yetkilerimiz dahilinde, yetkilendirilmediği halde biriktirme kumbaraları olduğu tespit edilen Kızılay Derneği Aydın Şubesi de dahil olmak üzere tüm dernek ve vakıflara söz konusu kumbaralarını kaldırması için 6 Nisan 2021 ve 14 Nisan 2021 tarihlerinde olmak üzere iki kez yazılı uyarı yapılarak yeterli süre verilmiş,  ancak ilgililer tarafından kaldırılmayan kumbaralar belediyemizce kaldırılmıştır. Belediyemizden ihaleyi alan firma tarafından yerleştirilen kumbaralar ise tekstil geri dönüşümünü sağlamak üzere atıkların toplanacağı kumbaralar olup, bağış yapmak isteyen Efelerli vatandaşlarımızın istediği dernek, vakıf veya kuruma bağış yapmasının önünde herhangi bir engel bulunmamaktadır” ifadeleri kullanıldı. 

“EFELER HALKIMIZA BIRAKIYORUZ”

Kuşadası Belediyesi’nin de daha önce bu konu hakkında aynı işlem gerçekleştirildiği hatırlatılarak; “Ayrıca belirtmek isteriz ki; Kuşadası Belediyesi tarafından da ilçede yetkili firma adına giysi kumbarası koyulmuş, aynı şekilde yetkisi olmayan dernek ve vakıfların giysi kumbaraları kaldırılmıştır. Bu konunun Kızılay tarafından Kuşadası Belediyesi ile ilgili olarak gündeme getirilmeyip, Efeler Belediyemizle ilgili açıklamalarda bulunulması ve belediyemizin kamuoyuna yasal olmayan bir işlem uyguluyor gibi bir algı yaratılmaya çalışılmasını kınıyor, takdirini kamuoyuna ve Efeler halkımıza bırakıyoruz” ifadelerine yer verildi. 

tekstil-kumbaralari-usulune-uygun-kaldirildi-215770-9899763169cba625783f32ac97fce871.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum