Telefon dolandırıcıları bu kez sert kayaya çarptı

Telefon dolandırıcıları bu kez sert kayaya çarptı
ABONE OL
Türkiye’yi etkisi altına alan korona virüs nedeniyle insanlar can derdine düşerken öte yandan kendilerini savcı polis olarak tanıtarak vatandaşları dolandıran telefon dolandırıcıları da boş durmuyor.

GÜLAY ÖZTEKİN -  Kuyucak’ta Başaran Pide Salonunu işleten Hasan Türe’yi dolandırmaya kalkan dolandırıcılar bu kez sert kayaya çarptı. Pide ustası Türe, uyanıklığı sayesinde dolandırıcıların ağına düşmedi.  Ülke genelinde vatandaşların TC kimlik bilgilerine ulaşıp telefonda kendilerini polis ve savcı olarak tanıtarak çoğunlukta yaşlıları dolandıran telefon dolandırıcıları geçtiğimiz ay Karacasu’da iki kişiyi dolandırdı. Koronavirüs salgın hastalığının ortaya çıkması ve hızla yayılması ile vatandaşlar can derdine düşerken dolandırıcılar ise boş durmuyor. Son olarak Kuyucak’ta eşi Perihan Türe ile birlikte Başaran Pide Salonunu işleten pide ustası Hasan Türe’yi dolandırmaya kalkan dolandırıcılar bu kez sert kayaya çarptı. Pide ustası Hasan Türe, bir yıl ara ile kendisini ikinci kez dolandırmaya kalkan telefon dolandırıcıların tuzağına düşmedi.  

FAKİR BİRİYİM DEYİNCE TELEFON YÜZÜME KAPANDI
Başından geçen olayı anlatıp vatandaşları da telefon dolandırıcılarına karşı uyanık olmaya davet eden Hasan Türe, “Beni arayan kişi telefonda kendisini Nazilli Emniyet Müdürü olarak tanıttı. Bana, ‘Banka hesaplarını kontrol ettin mi. Bir evrak düşürmüşsün. En son ne zaman bankaya para yatırdın. Maaşını hangi bankadan alıyorsun’ diye sordu. Normalde telefonu çok meşgul ediyorlar. Buna fırsat vermeden benim bankalarla işim olmaz. Fakir biriyim. Günlük 60 TL yevmiye ile çalışıyorum. Patron sigortamı bile yapmıyor. Bende para ne gezer deyince küfrederek telefonu yüzüme kapadı. Bu arada nereden ele geçiriyorlarsa kimlik bilgilerim elindeydi. Ancak sert kayaya çarptı. Her kuşun eti yenmez” dedi. 

DAHA ÖNCEDE DOLANDIRMAYA KALKTILAR
Kendisini geçen yıl da dolandırmaya kalktıklarını o zamanda tuzağa düşmediğini ifade eden Türe, “Daha önce de aynı şekilde kendisini Kuyucak Emniyet Müdürüyüm diye tanıtan birileri dolandırmaya kalktı. O zamanda tuzaklarına düşmedim. Bir emniyet müdürü vatandaşı arayıp da böyle bir konuşma yapmaz. Bu konuda telefon dolandırıcılarının olduğunu da sık sık basından duymaya alışık olduğumuz için uyanık davrandım. Ben biraz sert konuşunca sen benim kim olduğumu biliyor musun? Emniyet Müdürüyle nasıl böyle konuşuyorsun dedi. Bende sen benim kim olduğumu biliyor musun deyip sinkaflı konuşunca da telefonu yüzüme kapatmıştı” diyerek vatandaşların tanımadıkları kişilerden gelen telefonlara itibar etmemeleri ve dikkatli olmaları  konusunda uyardı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.