Temel sorun tesis yetersizliği 

Temel sorun tesis yetersizliği 
ABONE OL
Yıldızspor Kulüp Başkanı Kaya Özcan ve Yönetim Kurulu üyeleri Hedef Gazetesi’ni ziyaret etti.

(TÜRKER KOCAKAHYA) Gazetemize yapılan ziyarette ana gündem maddesi futbol olurken, Efeler’de yaşanan tesis sorunlarına da dikkat çekildi. Başkan Özcan, saha yetersizliği nedeniyle bazen bir sahada 4 ayrı takımın antrenman yaptığını kaydederken bu konuda adımlar atılması gerektiğini vurguladı. 

Yeni sezonda Aydın’ı BAL’da temsil edecek olan Yıldızspor’un Kulüp Başkanı Kaya Özcan ve beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri Hedef Gazetesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Hedef Gazetesi İmtiyaz Sahibi Veysel Karahan ve gazetemizin kurucusu Aydın Sarı’nın ev sahipliğinde gerçekleşen ziyarette kulüp hakkında bilgiler veren Başkan Özcan, 19 yönetim kurulu üyesinin ve düzenledikleri organizasyonlarda elde edilen destekler dışında herhangi bir destek alamadıklarını ifade etti. Konuyla ilgili gazetemiz İmtiyaz Sahibi Veysel Karahan da Aydın’da hem vatandaşların hem de iş dünyasının bu tür oluşumlara destek vermesi gerektiğinin altını çizdi. 

Aydın futbolunun da değerlendirildiği ziyarette Başkan Özcan, kulübün efsane başkanı Kenan Duman’ın vefatı sonrasında devraldığı başkanlık görevini sürdürdüğünü kaydetti. Yeni sezonda BAL’da Aydın’ı temsil edecek olan A takım konusunda bilgiler veren Özcan, ayrıca kulübün ana misyonunu oluşturan alt yapı takımları hakkında da bilgiler paylaştı. 

“10 YILLIK PLAN YAPTIK”
Kulüp bünyesinde yaklaşık 700 sporcu ile faaliyetlerine devam ettiklerini belirten Başkan Özcan, “Yıldızspor’un altında iki tane de pilot takımımız var. Ayrıca Aydın’da çeşitli kulüplerin alt yapılarını hazırlıyoruz. Geniş çaplı bir alt yapı kulübüyüz. Hedeflerimiz doğrultusunda ilerliyoruz. 10 yıllık bir plan yaptık. İlk 5 yılında alt yapımızı kuracağız dedik. Kurduk çok şükür, iyi bir yerde şuanda. İkinci 5 yılda A takımımızı profesyonel lige taşıyacağız dedik. İlk adımız attık, BAL’a çıktık. Bundan sonra artık yukarılara doğru çıkmak istiyoruz. Günümüzün en büyük hastalığı internet ve cep telefonları. Çocukları bir nebze oradan biz ayırabilirsek o bile başarı oluyor. Gelecek nesiller açısından” dedi. 

“İŞİ CİDDİYE ALIYORSUNUZ”
Ziyaretlerinden dolayı Yıldızspor kafilesine teşekkür eden Hedef Gazetesi İmtiyaz Sahibi Veysel Karahan, Nazili Belediyespor’un da geçen sezon ligden düşmesi sonrasında 2. Lig’de Aydın’ın futbol takımı kalmadığını anımsattı. Kulüp çalışmalarını takdir eden Karahan, “Böyle zorlu bir konjonktürde sizlerin Türk sporu için, Türk gençliği için elini taşın altına koyması, alt yapıdan gençleri yetiştirmesi mutluluk verici. Ben şehrimizde hangi takım hangi ligde bunları takip ediyorum. Maçları takip ediyorum. Sivil toplum kuruluşlarını geziyorsunuz. Gazetelere ziyaret gerçekleştiriyorsunuz. Bunlar da işi ne kadar ciddiye aldığını gösteriyor. Gerçekten önemli bir konu” ifadelerini kullandı. 

“KULÜBÜ ZORLAYAN KONU NE?”
Ziyarette Karahan’ın ‘Kulüp olarak sizi en çok zorlayan konu ne oluyor? sorusuna ‘tesis’ cevabını veren Özcan, “Efeler’de tesis eksikliği var. Bir sahada 4 tane takım çalışıyor. Çeyrek saha gibi bir yer düşüyor. Bugün hem yerel yönetimler hem de merkezi hükümet tesis yapabilir. Bildiğimiz kadarıyla bu konuda çalışma yapılıyor. Mesela biz Nazilli’de olsak tesis sıkıntısı çekmeyiz. Takımları dağıtırız sıkıntı olmaz. Ama burada maalesef sadece 1 ve 2 nolu sahalara endekslendik. Sadece orada çalışabiliyoruz” diye konuştu. 

DENİZLİ’DEN ÖRNEK VERDİ
Tesis konusuyla ilgili konuşan Hedef Gazetesi Kurucusu Sabahattin Aydın Sarı ise, komşu il Denizli’de neredeyse her semtte saha olduğunu anımsatarak, “Efeler ilçe merkezinde 21 tane mahallemiz var. Ama Adnan Menderes Stadı yanındaki 2 yan saha ile İlhami Ortekin Spor Kompleksi dışında takımların antrenmanlarını gerçekleştireceği saha yok” dedi. 

“HİÇBİR DESTEKÇİMİZ YOK”
Türkiye’de genelde takımlarda A takımda hedef olursa alt yapılara gereken önem verilmediğinin altını çizen Özcan, “Biz her ikisini birden götürmeye çalışıyoruz. Altyapımızda 25 tane antrenör çalışıyor” dedi. Maddi anlamda hiçbir destekçilerinin olmadığından yakınan Özcan, “Sadece 19 tane yönetici arkadaşımız var. Araba çekilişleri yapıyoruz, geceler düzenliyoruz, spor okulları düzenleyerek bu şekilde takımı belli bir noktaya getirmeye çalışıyoruz” diye konuştu. Karahan ise bu konuda Aydın’da vatandaşlara ve iş dünyasına çağrıda bulunarak destek sağlanma yoluna gidilebileceği önerisinde bulundu. 

“AYDINSPOR BİR TÜRKİYE MARKASI”
Kendisinin de geçmişte profesyonel futbol oynadığını hatırlatan Başkan Özcan, “Aydınspor’un her biriminde oynadım. Profesyonel de oldum. Aydınspor bir Türkiye markası. Bugün Aydınspor deyince Türkiye’de herkes tanır. Keşke Aydınspor’umuz bugünlerde olmasa, daha yukarılarda olsa. Biz de alt yapı kulübü olarak Aydınspor’u destekleyebilsek, futbolcu versek. Şehrimizi bu şekilde yukarılara doğru çıkarsak. Çok daha iyi olur. Aydınspor markası bence Aydın’da en üstte olması lazım. Bu doğrultuda inşallah Aydınspor da zamanla yukarılara doğru yükselir. Biz de onlara destek sağlarız bir alt yapı kulübü olarak” ifadelerini kullandı. 

FORMA HEDİYE ETTİLER
Ziyarette Yıldızspor Başkanı Kaya Özcan, Gazetemiz Kurucusu Sebahattin Aydın Sarı ve İmtiyaz Sahibi Veysel Karahan’a üzerlerinde adlarının yazılı olduğu 09 numaralı forma hediye etti. Özcan, yeni sezonda iki ismi de maçlarına davet ederek aralarında görmek istediklerini belirtti.

temel-sorun-tesis-yetersizligi-108974-094ca9801ed5d313b07c218c2e30dbd1.jpgtemel-sorun-tesis-yetersizligi-108974-524cd8b6f899bf451fc124f3fe5cd1d7.jpgtemel-sorun-tesis-yetersizligi-108974-d87af1877740a9e8a64757804a6a9921.jpgtemel-sorun-tesis-yetersizligi-108974-f19b06307e191f5fb9c78a7896d6c97a.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum