Teravih namazı evde kılınacak

Teravih namazı evde kılınacak
ABONE OL
Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, teravih namazıyla ilgili yaptığı açıklamada , “Teravih namazını camilerde değil evlerimizde kılmanın uygun olduğuna karar verdik" dedi

KIYMET SARIYILDIZ - Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Ramazan ayında teravih namazının camide kılınabileceğini açıklamıştı. Artan vakaların ardından Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, teravih namazıyla ilgili alınan yeni kararı açıkladı. Erbaş, gerçekleşen toplantıların sonucunda teravih namazlarının evde kılınması kararı aldıklarını kamuoyuyla paylaştı. 

“CEMAATLE EVLERİMİZDE KILALIM”
İnsan sağlığını ön planda tuttuklarını kaydeden Erbaş açıklamasına şöyle devam etti: “Yaptığımız çok yönlü değerlendirmeler ve başta Sağlık Bakanlığımız olmak üzere, devletimizin yetkili organlarıyla yaptığımız çok yönlü istişareler neticesinde mevcut şartlarda teravih namazlarımızı camilerde değil evlerimizde kılmanın daha uygun olduğuna karar verdik. İnsan, sağlığından olacaksa bazen haram bir şey ile kendisini o ölümden kurtarmaya ve sağlığını korumaya yönelik fetvalar verilmiştir. Dolayısıyla bizim bu konuda çok dikkatli olmamız gerekiyor. Dikkatsiz ve tedbirsiz davranarak tek bir kişinin sağlığını tehlikeye atmak büyük bir vebaldir. Ramazana özel bir ibadet olan teravih namazını cemaatle evlerimizde kılalım, cemaatle kılamıyorsak ferdi olarak kılalım.” 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.