Terörün kökü kazınıyor!

Terörün kökü kazınıyor!
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan açıklamada, Irak ve Suriye'nin kuzeyi dahil son 2 haftada düzenlenen operasyonlarda 75 teröristin etkisiz hale getirildiği açıklandı. 2024 yılı başından bu yana öldürülen terörist sayısının ise 748'e ulaştığı kaydedildi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bakanlıkta bilgilendirme toplantısı düzenledi. Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) terörle mücadelesinin kararlılıkla devam ettiğini dile getiren Aktürk, başta PKK/KCK/PYD-YPG, DEAŞ ve FETÖ olmak üzere tüm terör örgütlerine karşı yürütülen mücadeleyle ilgili bilgiler verdi.

YIL BOYUNCA 748 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ
Aktürk, Irak'ın ve Suriye'nin kuzeyi de dahil gerçekleştirilen operasyonlarla, son iki haftada 75 teröristin öldürüldüğünü söyledi. Aktürk, 1 Ocak 2024'ten bugüne etkisiz hale getirilen terörist sayısının ise 331'i Irak'ın kuzeyinde, 417'si ise Suriye'nin kuzeyinde olmak üzere 748'e ulaştığını aktardı.

HUDUTLAR GÜVEN ALTINDA
Tuğamiral Aktürk, sınırlardan son iki haftada yasa dışı yollarla geçmeye çalışan kişilere yönelik mücadele hakkında da bilgiler sundu. 11'i terör örgütü mensubu 373 kişinin yakalandığını, 4 bin 784 kişinin ise sınırı geçemeden engellendiğini ifade eden Aktürk, 1 Ocak'tan bugüne kadar hudutlardan yasa dışı yollarla geçmeye çalışırken yakalananların sayısının 2 bin 485'e, hududu geçemeden engellenen kişi sayısının da 46 bin 305'e yükseldiğine işaret etti.

TERÖRİSTLER TESLİM OLUYOR
Aktürk, Irak'ın kuzeyindeki barınma alanlarından kaçan 1 PKK'lı teröristin daha 4 Nisan'da Habur'daki hudut karakoluna teslim olduğunu ifade ederken, son iki hafta içerisinde gerçekleştirilen operasyonlarda, yaklaşık 45 kilogram uyuşturucu madde ile 7 tabancanın ele geçirildiği bilgisini de paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.