Tezcan: 10 milyon vatandaşa dokunduk

Tezcan: 10 milyon vatandaşa dokunduk
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, iktidara gelince 7 günde yapacakları faaliyetlere anlatarak Türkiye genelinde 10 milyon vatandaşa dokunduklarını söyledi.

TUĞBA AYDIN - Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Milletvekilleri, İl ve İlçe başkanlarından oluşan heyet, Aydın’da ziyaretlerine devam ediyor. Partinin İl Başkanlığı binasında bir araya gelen heyet bir basın açıklamasında bulundu. Basın açıklamasına CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili ve Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Süleyman Bülbül, İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir ve partililer katıldı. 

Milletvekili Tezcan, geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun açıklamış olduğu iktidara gelince 7 günde yapılacak faaliyetlere yönelik bildiriyi yeniledi. 

Tezcan; “Aydın’da son bir haftadan bu yana ilçelerimizde Milletvekilimiz Süleyman Bülbül ve İl Başkanımız Ali Çankır, İl Kadın ve Gençlik Kolları başkanlarımızla ziyaretlerde bulunuyoruz. Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri olarak sadece kendi seçildikleri seçim çevrelerinde değil Türkiye’nin her yerini geziyoruz. Genel Başkanımız geçenlerde iktidara geldiğimizde ilk 7 günde ne yapacağımızı açıkladı. Gün gün planlıyoruz. İlk 7 günde en önemli 7 problemi hemen çözeceğiz” diye konuştu.

“7 GÜNDE 7 ÇÖZÜM”

Milletvekili Tezcan, vatandaşların acil çözülmesi gereken 7 problemini ise şöyle sıraladı; “Çiftçilerin 125 milyar lira borcu var. İlk bir hafta içerisinde çiftçi borçlarının faizlerini sileceğiz. Anaparayı da makul süre içerisinde ödeme planı yapacağız. Esnaf borçlarının faizlerini sileceğiz. Kredi yurtlar kurumundan kredi almış çocuklarımız var. Doğru dürüst iş bulamamışlar. Haklarında icra takipleri başlamış takipleri kaldırıp, borçların faizlerini sileceğiz. İş bulduklarında anaparalarını ödemelerini sağlayacağız. 15 Temmuz’da para topladılar onları dağıtmadılar dağıtacağız. Tank Palet Fabrikasını yeniden Türk Silahlı Kuvvetlerine vereceğiz. Süleyman Şah türbesinde bayrağımızı tekrar dalgalandıracağız” dedi.
 
“10 MİLYON VATANDAŞIMIZA DOKUNDUK”

Pandemi döneminde Aydın Büyükşehir Belediyesinin yapmış olduğu hizmetlere yönelik açıklamalarda bulunan Tezcan, “Türkiye genelinde 10 milyon vatandaşımıza dokunduk. Temizlik, hijyen, sağlık desteğine ihtiyacı olanların ihtiyaçlarını karşıladık. Aydın Büyükşehir Belediyesi pandeminin başladığı günden bu yana 6 milyon 650 bin maske dağıttı. 1 milyon 700 bin şişe dezenfektan dağıttı. Bütün il genelinde kurulan dezenfektasyon istasyonlarında 34 bin 750 vatandaşa ve toplu taşımaya ait araçlar dezenfekte edildi. Evler dezenfekte edildi. 46 bin 300 hane, 34 bin 300 iş yeri dezenfekte edildi. 17 ilçede 2 buçuk milyon metrekare alan düzenli olarak ekipler tarafından dezenfekte edildi” diye konuştu.

“NAKDİ YARDIMDA BİLE BULUNDULAR”

Esnafa yapılan yardımların da altını çizen Tezcan; “Minibüs esnafının giderlerin azaltılması ödemek zorunda kaldıkları resmi ücretlerde indirmeler yapıldı. Otogar ve yol kullanım ücretlerinde yüzde 50 indirime gidildi. Bu çerçevede yapılan indirimlerden yaklaşık 500 esnafımız yararlandı. İletişim merkezlerine gelen bütün talepleri sonuna kadar karşıladılar. Nakti yardımlarda bile bulundular” diye konuştu.
Bundan sonraki süreçte il ve ilçelerde heyetler halinde vatandaşlarla iç içe bir şeklide çalışmalarını sürdüreceklerini aktaran Tezcan, yeni rotanın Nazilli olduğunu ifade etti.

tezcan-10-milyon-vatandasa-dokunduk-207001-22f55c1f9e6bf9f3ddb8e8cce189e604.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.