Tezcan, "Savaşa gitmiyoruz, cephede düşman yok"

Tezcan, "Savaşa gitmiyoruz, cephede düşman yok"
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili ve PM üyesi Bülent Tezcan, Millet ittifakı Karacasu Belediye Başkan Adayı Mustafa Büyükyapıcı’nın mitinginde yerel seçimleri beka sorunu olarak gören AK Parti iktidarını eleştirdi.

(GÜLAY ÖZTEKİN) CHP Aydın Milletvekili ve PM üyesi Bülent Tezcan, Millet ittifakı Karacasu Belediye Başkan Adayı Mustafa Büyükyapıcı’nın mitinginde yerel seçimleri beka sorunu olarak gören AK Parti iktidarını eleştirip, “Savaşa gitmiyoruz. Cephede düşman yok. Demokratik bir yarıştayız. Bu kavga bu düşmanlık niye? Bugünkü yaşananlar beka teranesi" dedi.
Tezcan, sandıkta bir karar verileceğini hatırlattığı konuşmasında, “Önce şunu herkesin bilmesi lazım. Savaşa gitmiyoruz. Cephede düşmen yok. Demokratik bir yarıştayız. Hizmet için geliyoruz. Bohçasında malı olan sergisine koyacak millet de takdir edecek. Bu kavga, bu düşmanlık niye? Ta yukarıdan aşağıya kadar bu nefret niye? Bu seçimde Büyükşehir Belediye Başkanı, ilçe belediye başkanı, belediye meclisi ve muhtar seçeceğiz. Bizim istediğimiz adaya oy vermeyen niye vatan haini niye terörist olsun? Her gün biz yolda karşı karşıya gelmiyor muyuz? Aynı sudan içmiyor aynı ekmekten yemiyor muyuz? Aynı pazardan alışveriş yapmıyor muyuz? Bu 31 Mart’ın, 1 Nisan’ı yok mu? Bir gün daha iktidarını sürdürmek için insanları birbirine kırdırmaya değer mi kardeşim. Belediye seçimleri niye beka sorunu olsun?" dedi.

BEKA SORUNU DEĞİL BEKA TERANESİDİR
İstiklal Harbi'nin yaşandığı 1921 yılını anlatan Tezcan, “O günkü beka sorunuydu. İnsanlar yoksulluk içinde ayağındaki çorabı askerimize gönderdi. Bugünü beka sorunu değil beka teranesidir. Niye? Çünkü 500 milyon dolarlık uçağa binip sonra da bu milletin 20 milyarlık tank palet fabrikasını 50 milyon dolar Katarlılara satacaksın sonra da uçağın içinden beka sorunu diyeceksin“ diyerek iktidara yüklendi. 

İŞSİZLİĞİ ÇÖZMEK HÜKUMETİN İŞİ
Bu seçimlerin bir genel seçim olmayıp sadece bir yerel seçim olduğunun altını çizen Tezcan, “Belediye Başkanının bu dönemki vizyonu işsizlikle mücadele. Karacasu göç veriyor. Niye? Çünkü Ankara’daki hükumet işsizliği çözememiş. İşsizliği çözmek aslında hükumetin işi. Son bir yılda bir milyon yeni işsiz olmuş. İşsiz sayısı 7,5 milyon olmuş, 20 milyon yoksul. Çiftçi, esnaf, sıkıntıda. Her evde işsiz var. Belediye kapısına geliyor evladına iş istiyor. Belediyeler herkesi işe alamayacağına göre, Ankara’da sorunu çözmüyorsa beka meselesi üretim. Üretmeyen bir toplumda milletin gelişmesine kalkınmasına nasıl sağlayacaksın?” dedi. 
İnsanların 2019 yılında biber, patates, soğan, patlıcan kuyruğuna girdiğini kaydeden Tezcan, “200 bin ton patates ithal ediyoruz. İşte tarım böyle. Bu tablo içerisinde seçimlere giderken milleti kavga ettirerek seçimden sonuç almaya çalışıyorsunuz” diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.