Tezcan ve Bülbül, Yavuz’u topa tuttular

Tezcan ve Bülbül, Yavuz’u topa tuttular
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ile Süleyman Bülbül, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz’u CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılan saldırıyla ilgili bazı paylaşımları nedeniyle topa tuttu. 

(MURAT TAN) CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Ankara Çubuk’ta Şehit Yener Kırıkcı’nın cenaze töreninde uğradığı saldırı, ülke gündemindeki sıcaklığını korumaya devam ederken, geçtiğimiz gün AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi ve Aydın Milletvekili Metin Yavuz’un saldırıyla ilgili sosyal medya hesabındaki bazı paylaşımları türlü tepkileri de beraberinde getirdi. 

“BU EMMİ Mİ PROVOKATÖR”

Partili partisiz bir çok kesim tarafından kınanan saldırıyla ilgili olarak halihazırda Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından açılan soruşturma sürerken, AK Partili Yavuz’un sosyal medya hesabından saldırgan Osman Sarıgün’ü destekleyici nitelikteki bazı paylaşımlarına tepki gecikmedi. Saldırıyı kınayan mesajının ardından AK Partili Yavuz’un sosyal medya hesabındaki bazı paylaşımlarında, saldırgan Osman Sarıgün’ün adliyeye götürülürken çekilmiş kelepçeli fotoğrafının bulunduğu ve içeriğinde, “Utanmasalar merhum şehidimiz için bile, provokasyon için öldü diyecekler. Provokasyon yapmakla itham edilen vatandaş içimizden birisi, siz asıl provokasyon yapanların tasmasını tutanlara bakın. Bu emmi mi provokatör? Dik yürü dayı, bu aziz millet seninle!” ifadeleri geçen paylaşımı, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ile Süleyman Bülbül tarafından eleştiri yağmuruna tutuldu. Yavuz’u saldırganı destekleyen nitelikteki paylaşımı nedeniyle kınayan ve sert sözlerle eleştiren CHP’li milletvekilleri, ilgili paylaşımı hadsizlik ve lince alkış tutmak olarak yorumladılar. 

“AYNI ZİHNİYETE ORTAK OLDUĞUNUN İŞARETİDİR”

Söz konusu paylaşımlarla ilgili olarak açıklamada bulunan CHP Aydın Milletvekilleri ve Parti Meclisi (PM) Üyesi Bülent Tezcan, “Böylesi bir tutumu ne siyaset aklı, ne siyaset ahlakı ne de siyaset vicdanı kabul etmez. AK Parti Milletvekili Metin Yavuz’un paylaşımı tarihin kara sayfasında bir utanç tablosu olarak kalacaktır. Bir milletvekilinin görevi linci meşrulaştırmak değil, toplumu bütünleştirerek sağ duyuya çağırmak olmalıdır. Ancak siyasi iktidarın tepesindeki isimleri yaptıkları açıklamalarla sürekli kendinden olmayanı tehdit etmesi bugünkü linç iklimini yaratmıştır. Hain linç girişiminden sonra yapılan bu sorumsuz paylaşımlar aynı zihniyete ortak olunduğunun işaretidir.” dedi. 

“ASIL PROVOKASYON BUDUR”

Yavuz’un sosyal medya hesabındaki paylaşımının bir milletvekiline yakışmadığını belirten CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, “Kendisi saldırıyı kınadığını belirten açıklamalar yapmış. Ancak sosyal medyada saldırıyı meşru gösteren paylaşımlar var. Hem saldırıyı kınayacaksın hem de sosyal medyadan saldırıyı meşru gösteren paylaşım yapacaksın. Asıl provokasyon budur. Ülkenin yarısını temsil eden, Meclis’te en büyük muhalif güç olan bir partinin Genel Başkanı’na yapılan linç girişimiyle ilgili yazılan bu yazıyı paylaşmak lince alkış tutmaktır. Sayın Genel Başkanımıza yapılan linç girişimi, düşman hukukuyla ülkeyi bölen, kendinden olmayanı ötekileştiren zihniyetin ürünüdür. Planlı ve talimatlı olduğu açık seçik ortada olan bu saldırıyı meşru göstermek ve bunun karşısında Sayın Genel Başkanımızı ve partililerimizi provokatörlükle suçlamak hadsizliktir. Sayın Yavuz’u bu paylaşımından dolayı kınıyorum” diye konuştu.

yavuzu-topa-tuttular-102994-fb942aacde494985f05f5bdc3b6c3041.jpegyavuzu-topa-tuttular-102994-d45dc80f87636a57cb28bd3e3f9b2f37.jpeg

 

İlgili Haberler

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum