Tezgah başında aşkla geçen çeyrek asır

Tezgah başında aşkla geçen çeyrek asır
ABONE OL
Aydın’ın Sultanhisar ilçesinde yaklaşık 25 yıldır yol kenarında yöresel ürünler satan Çevikel çiftinin birbirlerine olan aşkı ve çalışkanlıkları gençlere örnek oluyor.

GÖKHAN DÜZYOL'UN ÖZEL HABERİ - Aydın-Denizli kara yolunda Atça Mahallesi’ndeki kente has lezzet ürünlerini satarak geçimini sürdüren Tuncer-Nursel Çevikel çiftinin, birbirlerine olan sevgisi göz dolduruyor. 47 yıldır evli olan çift, açtıkları tezgahta çilek, incir, zeytin, zeytinyağı gibi yöreye has ürünler satarak ev ekonomisine katkı sunuyor. Yarım asırdır aynı yastığa baş koyan çiftin tezgah başındaki neşeli tavırları birbirlerine olan sevgileri ve çalışkanlıkları dikkati çekiyor.

3 ÇOCUĞUNU TEZGAHTA BÜYÜTTÜ
Geçimlerini tezgah başında ürün satarak kazanan Çevikel çifti, buradan elde ettikleri gelirle, 3 çocuğunu büyütüp okuttu. Çocuklardan biri doktor, ikisi de mühendis oldu. Tuncer Çevikel, çalışmanın önemine dikkati çekerek, “Sağlığımız el verdiği sürece çalışmaya devam edeceğiz. Bunun aslında en güzel yanı eşimle birlikte çalışmak. Günün ilk ışıklarıyla satın aldığımız ürünleri, getirip burada satışa sunuyoruz. Gelir kazanıyoruz ama tezgahımız yol kenarında olduğu için Aydın’a özgü ürünlerin de tanıtımına bir nevi katkı sağlıyoruz. Devamlı yolu kullanan müşterilerimiz de var. Fırsat buldukça alış verişini bizden yaparlar.” dedi.
 
"HAYAT MÜŞTEREK"
Nursel Çevikel ise, eşiyle çalışmanın ayrı bir keyif verici olduğunu ifade ederek, “Hayatımızda neredeyse her şeyi birlikte yaptık. Ben evi temizlersem yemeği eşim yapardı. Çünkü hayat müşterek. Gündüz tezgahta akşamda evde birbirimize destek olarak hayatımızı paylaşıyoruz.” diye konuştu.

tezgah-basinda-askla-gecen-ceyrek-asir-213379-54be3bc780b9a2f5ae21bf6b9a125915.jpgtezgah-basinda-askla-gecen-ceyrek-asir-213379-1523127dc0aacd7f480f1b4aa5557515.jpgtezgah-basinda-askla-gecen-ceyrek-asir-213379-f3eca6a5f60863ee55d9a6a934608bec.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.