Türk Hava Yolları (THY) Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Murat Şeker, Aydın Çıldır Havalimanı merkezli yürütülen eğitim faaliyetlerini destekleme amacı doğrultusunda yeni derslik ve konaklama yatırımlarını sürdürdüklerine değindi. Aydın’daki Türk Hava Yolları Uçuş Akademisi’nin (TAFA), geleceğe dönük pilot ihtiyacına cevap verilmesinde önemli rol üstlendiğini belirten Prof. Dr. Şeker, halihazırda 250 öğrenci pilotun eğitim aldığı yerleşkedeki akademi altyapısının 350 öğrenci kapasitesine kadar yükseltilebileceğini belirtti.

THY pilot alımında rotayı Aydın’a çevirdi

Aydın’da feci kaza! Mendil satan yaşlı kadın hayatını kaybetti
Aydın’da feci kaza! Mendil satan yaşlı kadın hayatını kaybetti
İçeriği Görüntüle

“Pilot İhtiyacının Tamamı TAFA’dan Karşılanacak”

Pilot ihtiyacının önümüzdeki dönemde ağırlıklı olarak kendi akademisinden karşılamayı planlayan THY yönetimi düğmeye bastı. THY’nin 2026 ve 2027 yılları sonuna kadar mevcut filosuna göre ek dış pilot alımına ihtiyaç duymayacağını açıklayan THY Yönetim Kurulu ve İcra Komitesi Başkanı Prof. Dr. Şeker, “Pandemi sonrasındaki hızlı büyüme döneminde binden fazla dış akademi mezunu pilot istihdam edilerek filo artışı desteklendi. Önümüzdeki dönemdeki pilot ihtiyacının tamamının TAFA bünyesinden karşılanmasını hedefliyoruz” dedi.

Açıklamasında Aydın Çıldır Havalimanı’ndaki tesis yatırımlarının sürdürülmesinin de planlandığına değinen Prof. Dr. Şeker, THY’nin pilot yetiştirme stratejisininse şirketin uzun vadeli filo büyüme planıyla doğrudan bağlantılı şekilde yürütüldüğünü de vurguladı.

Kaynak: HABER MERKEZİ