Tiyatro oyunuyla yakın tarihe ışık tuttular

Tiyatro oyunuyla yakın tarihe ışık tuttular
ABONE OL
Karacasulu Ankara Ortaoyunları Tiyatrosu, Karacasu Belediyesi Kültür Merkezinde çocuklar ve yetişkinler için iki ayrı oyunu sahneye koydu.

GÜLAY ÖZTEKİN- Sabahtan Temiz Dişler ülkesi oyunuyla çocukları eğlendiren tiyatro ekibi öğleden sonra ve akşam da gençler ve yetişkinler için İstiklal Mücadelesini konu alan İstiklal Yolu adlı oyunla Karacasuluları hem eğlendirdi hem de yakın tarihimize yolculuk yaptırdı.

Karacasu Belediyesi’nin katkıları ile Belediye Kültür Merkezinde Ankara Ortaoyunları Tiyatro ekibi biri çocuklar için iki ayrı oyunu sahneledi. İlk çocuklar için Temiz Dişler Ülkesi oyununu sahneleyerek çocuklara diş fırçalama alışkanlığı kazandırılmasını amaçlayan tiyatro ekibi öğleden sonra gençler için, akşamda yetişkinler için İstiklal Yolu adlı oyunla seyirci karşısına çıktı.

PERFORMANSLARINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR ETTİ

Tiyatro ekibi, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının İstiklal Mücadelesinde yaşadıkları zorlukların konu edildiği “İstiklal Yolu” adlı tiyatro oyunu izleyenlere yakın tarihimize yolculuk yaptırdı. Oyunu MHP İlçe Başkanı Murat Uysal ve vatandaşlarla birlikte izleyen Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, oyunculara gösterdikleri performanstan ötürü teşekkür edip çiçek takdim etti.

GEÇMİŞİNİ BLMEYENİN GELECEĞİ OLMAZ

Başkan İnal, oyun sonunda yaptığı konuşmada, “Geçmişini bilmeyen geleceğini inşa edemez’ sözünden hareket ederek getirttiğimiz Ankara Ortaoyunları Tiyatro ekibi tarihimize ışık tuttu. Atalarımızın yaşadığı zorluklar tekrar canlandırıldı. Allah o günleri bize tekrar yaşatmayı nasip etmesin. Tiyatro oyununu başarıyla sergileyen tüm oyuncularımızı kutluyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

istiklal-yolu-adli-oyunla-yakin-tarihimize-isik-tuttular-138234-4d4b9f6d58611e92fd53486633895345.jpgistiklal-yolu-adli-oyunla-yakin-tarihimize-isik-tuttular-138234-219758286cf97f87dff970ff4bf7b95c.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.