TKDK 64 milyon lira hibe desteği sağlayacak 

TKDK 64 milyon lira hibe desteği sağlayacak 
ABONE OL
TKDK Aydın İl Koordinatörlüğüne 10’ncu çağrı dönemi kapsamında 27 proje başvurusu yapılırken, toplam yatırım tutarı 152 milyon lira olan projelere 64 Milyon lira hibe desteği sağlanacağı açıklandı.

TUĞBA AYDIN - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Aydın İl Koordinatörlüğüne 10’ncu çağrı dönemi kapsamında 27 proje başvurusu yapıldı. Toplam yatırım tutarı 152 milyon lira olan projelere 64 milyon lira hibe desteği sağlanacak.

"27 PROJE TESLİM ALDIK"

TKDK Aydın İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, IPARD II 10’ncu başvuru çağrı döneminin 9 Nisan 2021 tarihinde tamamlandığını belirterek bu çağrı döneminde 101 Tarımsal İşletmelerin Fiziki Varlıklarına Yönelik Yatırımlar ile 103 Tarım ve Balıkçılık Ürünlerinin İşlenmesi ve Pazarlanması ile İlgili Fiziki Varlıklara Yönelik Yatırımlar ana tedbirlerinden proje kabulleri gerçekleştirildiğini bildirdi. Tamamlanan çağrı ile ilgili olarak Bozkurt; ‘’Modernizasyon ve yeni kurulum olmak üzere 4 süt hayvancılığı, 2 besi hayvancılığı, 2 süt işleme tesisi, 5 süt toplama merkezi, 1 kesimhane, 13 meyve sebze işleme ve soğuk hava deposu yatırımı içeren 152 milyon lira tutarında 27 proje teslim aldık ve toplamda bu projelere 64 milyon lira hibe desteği sağlayacağız’’ dedi.

“ÇALIŞMALARIMIZA HIZ KESMEDEN DEVAM EDECEĞİZ”

IPARD Programı kapsamında TKDK Aydın İl koordinatörlüğü olarak, Avrupa Birliği Katılım Öncesi Mali Yardım aracı Kırsal Kalkınma hibelerini, 2013 yılından bugüne yatırımcılara kullandırıldığına değinen Bozkurt, TKDK tarafından sağlanan desteklerle Aydın’a kazandırılan modern yatırımlara yenilerinin eklenecek olmasının mutluluk verici olduğunu belirtti. Bozkurt; “İl Koordinatörlüğümüze kabulü gerçekleştirilen 27 başvuru paketinin inceleme sürecine ivedilikle başlayacağız, projelerin biran önce yatırıma dönüşerek hayat bulması, Aydın ekonomisine kazandırılarak üretim ve istihdama katkı sağlaması yönünde çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Tamamlanan çağrı döneminin Aydın’ımıza hayırlı olmasını diliyorum’’ ifadelerini kullandı.

tkdk-64-milyon-lira-hibe-destegi-saglayacak-212554-4bb447a2c14cae42f00e69ca4a80aa0c.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.