Tolga Çandar, Karacasu'da Ege rüzgarı estirdi

Tolga Çandar, Karacasu'da Ege rüzgarı estirdi
ABONE OL
Karacasu Kaymakamlığı ve belediye işbirliğinde düzenlenen 1. Uluslararası Afrodisias Fotoğraf, Kültür, Sanat ve Turizm Festivali, Tolga Çandar konseri ile son buldu.

GÜLAY ÖZTEKİN- Türk halk müziğinin sevilen sanatçısı Çandar, Karacasu’da dillerden düşmeyen türküleri ile Ege rüzgarı estirirken şehitler için de uzun hava okudu.

Karacasu’da 5 gündür çeşitli etkinliklerle süren Afrodisias Festivali, Ege türkülerinin sevilen ismi Milaslı sanatçı Tolga Çandar konseri ile son buldu. Halk oyunları ile başlayan gecede yöresel kıyafet defilesi göz doldurdu. Renkli görüntülere sahne olan defilenin ardından sahne alan Tolga Çandar, birbirinden güzel dillerden düşmeyen Ege türküleri ile Karacasululara türkü ziyafeti çekti. 

MUHTAR VE MÜDÜR ZEYBEK OYNADI 
Çok eskiye dayanan bir dostluğu olan Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley’in ricası üzerine ilçede konser veren Çandar, Kerimoğlu türküsünü söylerken Cabi Mahallesi Muhtarı Tayfun Karaoğlan coşup sahneye atladı. Sahne önünde zeybek oynayan muhtarın ardından İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş de Çökertme oynayarak geceye renk kattı.  

YÖRÜKLERİN OLDUĞU YERDE İHANET OLMAZ
Ege türkülerinin yanı sıra Ege şivesiyle de seyirciyi gülmekten kırıp geçiren Çandar, sözü Yörüklere getirdi. Yörüklere methiye düzen Çandar, “Birileri diyor ki Yörük. Mustafa Kemal Atatürk ne diyor. Orada bir dağda Yörük çadırında duman tütüyorsa orada bir Yörük vardır. Eğer orada bir Yörük varsa dağlarda bu ülke rahat uyuyabilir diyor. Yörüklerin olduğu yerde ihanet olmaz. Yörüklerin olduğu yerde hainlik olmaz. Kurban olduğum gerektiğinde canını vermekten hiç çekinmez” dedi. 

ŞEHİTLER İÇİN UZUN HAVA OKUDU
Çandar, şehitleri anmadan geçmedi. Çandar, 1982’de Hava Harp Akademisi’nden ayrıldığını belirterek, “Devre arkadaşlarım hep şehit oldu. 13 şehidimiz var hava harbinden. Anaları önünde saygıyla eğiliyorum. Çanakkale savaşından bu yana tüm şehitlerimiz, bu memleket uğruna can vermiş tüm yiğitlerimiz için okuyorum” diyerek, “Kışlalar doldu bugün ve çeşmi siyahım” adlı uzun havayı okuyarak yüreklere dokundu.

FESTİVAL KOMİTESİNE TEŞEKKÜR
Kaymakam Ahmet Soley, festivalin gerçekleşmesinde büyük emekleri olan başta Belediye Başkanı Zeki İnal olmak üzere festival komitesinde görev alan oda başkanları, dernek ve vakıf başkanını plaketle ödüllendirdi. Kaymakam Soley ayrıca, festivalde gece gündüz demeden özveriyle çalışarak büyük gayret sarf eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, SYDV Müdürü Mustafa Geçmez ve kaymakamlık personeline ayrıca teşekkür etti. Belediye Başkanı Zeki İnal da güzel esi ve yorumuyla Karacasulara doyumsuz bir gece yaşatan sanatçı Tolga Çandar’a plaket takdim ederek verdiği destekten dolayı teşekkür etti. Konser, havai fişek gösterileri eşliğinde son buldu. 

tolga-candar-karacasuda-ege-ruzgari-estirdi-132460-693bc567cfb801425b35150b4e6a7e66.jpgtolga-candar-karacasuda-ege-ruzgari-estirdi-132460-fa281ebc3584c482b710b72f38bf5a31.jpgtolga-candar-karacasuda-ege-ruzgari-estirdi-132460-fc0ebddbcf9383b7815b704c06505c0b.jpgtolga-candar-karacasuda-ege-ruzgari-estirdi-132460-d033ac9b31a1f9e5dd7d48b764b8d0bc.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.