Toplulaştırma çalışmalarında sona geliniyor

Toplulaştırma çalışmalarında sona geliniyor
ABONE OL
21 bin 900 hektar alanda arazi toplulaştırma çalışmaları devam eden Aydın’da 2019 yılı sonu itibari ile 7 bin 300 hektar alanda toplulaştırma çalışmalarının tamamlanması hedefleniyor. 

MURAT TAN - 2020 yılı sonu itibariyle 14 bin 600 hektar alandaki çalışmaların tamamlanmasının planlandığı Aydın’da, toplulaştırma çalışmalarının Çine’den Söke’ye kadar olan kısım ile Yenipazar ile Çine Çayı-Büyük Menderes Nehri kesişimine kadar olan mevkide devam ettiğini söyleyen Aydın Ziraat Odaları Koordinasyon Kurulu ve Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, gelecek sene il genelindeki toplulaştırmaların büyük ölçüde tamamlanacağını kaydetti. 

“TARLADAKİ MAHSUL ÇALIŞMALARI YAVAŞLATIYOR”

Devlet Su İşleri (DSİ) ekiplerinin toplulaştırma çalışmalarını halihazırda tarlalarda mahsul bulunduğu için ağır aksak yürüttüğünü söyleyen Kendirlioğlu, “Çiftlik Mahallesi ile birlikte 13 köyü kapsayan arazilerle kapsam dahilindeki arazilerde toplulaştırma çalışmalarıyla ilgili askıya çıkıldı. Mahsulün toplanması bekleniyor. Çine-Koçarlı kısmında toplulaştırma çalışmaları bitmek üzere. Suyla ve altyapı çalışmalarıyla ilgili süreç devam ediyor. Ödenekle ilgili sıkıntı olmazsa 2020 yılında toplulaştırma çalışmalarının büyük ölçüde tamamlanacağını öngörüyoruz. Tarlada mahsulün olması işi yavaşlatıyor” dedi. 

“ANA GÜNDEMİMİZ PAMUK”

Aydın’daki yöre çiftçisinin ana gündeminin pamuktaki sıkıntılar olduğunu kaydeden Kendirlioğlu, “Toplulaştırma bir şekilde tamamlanır, kaldı ki Aydın’a Konya ya da bazı diğer iller gibi sağlayacağı doğrudan çok büyük ve önemli katkıları da var diyemeyiz. Arazi yollarıyla ilgili zaman zaman sıkıntılar yaşanıyor. Süreç dahilinde bunlar da aşılacaktır. Aydın’da en geç bir ay sonra pamuk hasadı başlayacak. Önümüzdeki sezonda çiftçiye sağlanan prim desteklerinin ne olacağı halen belirsiz. Bizler bu sezon, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın mısır ve üzümde olduğu gibi birlikler vasıtasıyla pamukta da  müdahale alımı yapmasını istiyoruz. Ekim ayında yapılacak olan Tarım Şurası’ndan önce bu sorunlar çözüme kavuşturulmalıdır” diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.