"Tüm sağlık çalışanlarının ücretleri artırılsın"

"Tüm sağlık çalışanlarının ücretleri artırılsın"
ABONE OL
Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Hüseyin Doğan, bir günlük iş bırakma eylemi ile ilgili yapmış olduğu basın açıklamasında;  “Bizim isteğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin artırılmasıdır” dedi.

Sağlık çalışanlarının zam hakkı talebi için başlattığı eylemler sürerken 1 günlük iş bırakma eylemi yapıldı. Aydın Devlet Hastanesi önünde toplanan sağlık çalışanları taleplerini yineledi. Türk Sağlık Sen Aydın Şube Başkanı Hüseyin Doğan konuya ilişkin yapmış olduğu basın açıklamasında iş bırakarak tepkilerini gösterdiklerini ifade etti. Başkan Doğan; “Bizim talebimiz ve tüm sağlık çalışanlarının beklentisi makul, sürdürülebilir ve kalıcı bir ücret politikasının benimsenmesi sağlık çalışanlarımızın tamamının bundan faydalanmasıdır.
“ÜCRETLERİ ERİMİŞTİR”
Doğan, "Doktorlarımız zammı hak ediyorlar, yapılsın bir itirazımız olmaz, olamaz. Ayrıca hekimlerin maaş artışının maaşa yansımasının ne kadar olduğu konusunda ise belirsizlikler bulunmaktadır. Bizim isteğimiz tüm sağlık çalışanlarının ücretlerinin artırılmasıdır. Çünkü sağlık çalışanlarımızın tamamı ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Çünkü tüm sağlık çalışanlarının ücretleri erimiştir. Bir günde hem açıklanıp hem de TBMM'de kabul edilen düzenleme eksik olmuştur. Pandemide omuz omuza cephede savaş veren kahramanlar, tüm zorluklara rağmen hiç yılmadan devletine ve milletine hizmet eden cefakar, kısacası cefanın talipleri sağlık çalışanlarımızın tamamıdır. Sağlık çalışanları bir bütündür. Sağlık hizmetleri bir ekip işi olduğuna göre bu ekibin her bir çalışanı değerlidir. Biz de çalışanlara bir bütün olarak bakanız. Ne ayrımcılığı kabul ederiz, ne de ekonomik kayıplarımızın görmezden gelinmesine razı oluruz
Çünkü biz Türk Sağlık-Sen'iz bizim için her bir çalışan değerlidir. Onların derdi, derdimiz, isteği, isteğimizdir” dedi.
“GÜR SESİ OLACAĞIZ”
Mücadelelerinde kararlı olduklarını belirten Doğan; “Sağlık çalışanları ile birlikte hakkımızı almanın gayretindeyiz. Türk Sağlık-Sen olarak tüm platformlarda mücadelemizi sürdüreceğiz. Sağlık çalışanlının gür sesi olmaya devam edeceğiz. Birlikte mücadele edeceğiz, birlikte kazanacağız” ifadelerini kullandı.

tum-saglik-calisanlarinin-ucretleri-artirilsin-250465-895fbd39008a345e76634a4de0f5f78a.jpeg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.