Tur tedbirleri nedeniyle yollar kapatılacak 

Tur tedbirleri nedeniyle yollar kapatılacak 
ABONE OL
Bu yıl 56’ncısı düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’nun Kuşadası’nda yapılacak olan finali için Aydın’da bazı yollar kapatılacak.

Türkiye Bisiklet Federasyonu Başkanlığı tarafından düzenlenen ve 18 Nisan 2021 Kuşadası’nda sona erecek olan 56. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu güzergahı konusunda Emniyet Müdürlüğü tarafından alınacak tedbirler, Aydın Valiliği tarafından açıklandı. Buna göre 18 Nisan 2021 Pazar Günü saat:10:45 ile 15:00 saatlerinde yapılacak olan Bodrum-Kuşadası etabının Aydın sınırlarından geçen bölümünde D-515-01 kod nolu Aydın-Söke-Milas Devlet Karayolu ile D-515-01/02 kod nolu Selçuk-Kuşadası- Söke güzergahında her iki istikamette; Milas İl sınırı “Akbük Kavşağı,Dalyan Kavşağı,Sınırteke Kavşağı, Ziraat Okulu Kavşağı,Yenidoğan Kavşağı, Novada Kavşağı,Ağaçlı Kavşağı ve uygun noktalarda mesafe ve yol durumları  göz önüne alınarak aşamalı ve kısmi olarak 12:00 ile 15:00 saatleri arasında kara yolunun trafiğe kapatılacağı ifade edildi. 
 
İLÇE MERKEZİNDE DE ÖNLEM ALINACAK 
Bu bölgelerin yanı sıra Kuşadası ilçe merkezinde de önlemler alınacak. 18 Nisan 2021 Pazar günü 10.00 ile 17.00 saatleri arasında, Çevre yolunun (Turgut Özal Bulvarı ve Süleyman Demirel Bulvarı) Davutlar Kavşağı ile Adakule kavşağı arasındaki Söke-Selçuk istikameti gidiş şeridi, Adakule kavşağı ile Kısmet Kavşağı arasında kalan Gazibegendi Bulvarı (Adakule Otel, Korumar Otel, Charısma Otel yolu), Hülya Koçyiğit Bulvarı, Atatürk Bulvarı (Kısmet Otel kavşağı ile Gençlik Caddesi Arası) ve Rıza Saraç Caddesi’nin (Gözde Hastanesi ile Atatürk Bulvarı Arası) araç trafiğine kapatılacağı belirtildi. 

SÖKE İSTİKAMETİNDE YOL AÇIK OLACAK 
Çevre yolunun (Turgut Özal Bulvarı ve Süleyman Demirel Bulvarı) Söke istikametinin trafiğe açık olacağı ve yolun bu şeridinin Davutlar Kavşağı ile Toprak kavşağı arası bölünerek çift yönlü olarak çalıştırılacağı belirtildi. Davutlar istikametinden gelen araçların Toprak kavşağından Boyalık yolu (Hüseyin Can Bulvarı) istikametinden giderek şehir merkezine ulaşacakları da açıklandı. Kuşadası’na İzmir İstikametinden gelen araçların ise Adakule kavşağından kontrollü olarak geçişine izin verileceği, yarış bitimine son yarım saat kala geçişin kapatılacağı kaydedildi.

10:30-15:00 SAATLERİNDE TRAFİĞE KAPATILACAK 
İlçede yolların kapalı olduğu saatlerde İzmir istikametine gidecek araçların Yeniköy Çamlık yolunu, Ege Mahallesi ve İkiçeşmelik Mahallesine gidecek veya gelecek olan vatandaşların ise Çamlık Kavşağı ve Otogar Kavşağını kullanmalarının gerektiği belirtildi. Jandarma Komutanlığı tarafından alınacak tedbirler kapsamında; turun yapılacağı D-525 Devlet kara yolunun Didim, Söke ve Kuşadası İlçe Jandarma Komutanlıkları sorumluluk alanlarında kalan bölümünde ve Kuşadası istikametinde devam eden anayol ve bağlantı yollarının ve bu anayola bağlandığı noktalar ve kavşakların tamamının 10:30 ile 15:00 saatleri arasında trafiğe kapatılacağı açıklamada yer aldı. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.