Turgut: Çiğ satışlarımız arttı

Turgut: Çiğ satışlarımız arttı

Aydın'ın Efeler ilçesinde balıkçılık yapan Yusuf Turgut, son zamanlarda vatandaşların kısıtlamalardan dolayı çiğ balığa yöneldiğine dikkat çekti. 

A+A-

TUĞBA AYDIN - Koronavirüs nedeniyle alınan ek tedbirler kapsamında uygulanan kısıtlama kararları, vatandaşların alışveriş alışkanlıklarını değiştirmeye devam ediyor.  Cuma Mahallesinde balıkçılık yapan 36 yaşındaki Yusuf Turgut, kısıtlamalardan dolayı vatandaşların çiğ balığa yöneldiğini belirtti.   

İşlerinin yüzde 50 civarında düştüğünü belirten işletmeci Turgut; “Hafta sonu ve hafta içi restoranlarımız kapalı. Paket servisi bizim masraflarımızın sadece yüzde 20’sini kurtarmıştır hepsi bu. Biraz çiğ satışlarımız arttı diyebilirim. Çiğ balığı temizleyip gönderme işi çoğaldı. Temizleyip paketledikten sonra gönderiyoruz. Herhalde virüsün artmasından dolayı olsa gerek insanlar çiğ balık temizletip evde pişirmeye başladı” diye konuştu.

“İNANILMAZ BİR BALIK BOLLUĞU VAR”

Son bir ayda denizlerde büyük bir balık bolluğu olduğunu ifade eden Turgut; “İçinde bulunduğumuz 20 gün içinde çinekopun inanılmaz bir bolluğu var ve her biri de bir sarıkanat boyutuna ulaşmış durumda. Bunun yanı sıra aynı şekilde inanılmaz bir deniz çuprası bolluğu var. Karadeniz’de de hamsiler bol çıkmaya başladı aynı zamanda yeşil kıraça istavritler de bol çıkmaya başladı. Yani sanki Allah buyurun size denizin hastalığa karşı bolluğu demesi gibi” dedi. 
 
EN AZ 15 EN FAZLA 180 LİRA

Denizlerden gelen balık bolluğundan sonra fiyatlara indirim geldiğini belirten Turgut; Karadeniz hamsisi bu sene 15 ile 20 liradan satılıyor. Çinekop mesela bu bollukla beraber 50 liradan satıyoruz ama bunun boyu çok iyi olduğu için bu fiyata satıyoruz. Bunun ince boyutları olsaydı 25 civarında satılacaktı. Çupradalar 45 lira civarında satışını yapıyoruz. Deniz çupralarını 70 veya 80 bandında satıyoruz. Şu an tezgahta en pahalı balık elimizde lahos var onun da fiyatı 180 lira olarak satışa sunuluyor” diye belirtti. 

“BALIK TÜKETİN”

Balık tüketiminin son günlerde artan salgına karşı en büyük koruyuculardan biri olduğuna dikkat çeken Turgut; “Şunu ısrarla söylemek istiyorum. Balığın gerçekten bağışıklığa ve vücut direncine iyi geldiğini buraya gelen doktorlar söylüyor ben değil. Balığı yemek lazım. Balıkçı olduğum için bunu söylemiyorum, ben bir vatandaş olarak balığın tüketilmesi gerektiğine inanıyorum” diyerek vatandaşı balık tüketmeye davet etti. 

turgut-cig-satislarimiz-artti-190418-3c4c05c7e83bff4bcbdd17c273b98c8d.jpgturgut-cig-satislarimiz-artti-190418-81a6e1c73096419e0ac89c4b97340110.jpgturgut-cig-satislarimiz-artti-190418-afc04b6667de08f2420f607f3c836cb5.jpgturgut-cig-satislarimiz-artti-190418-e363ed76d9b75dc0d84f50a9ae862f42.jpg



 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.