Turizm bölgelerinde bayram hareketliliği

Turizm bölgelerinde bayram hareketliliği
ABONE OL
Aydın’ın Kuşadası ve Didim ilçelerinde yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hareketlilik yaşanıyor. İki ilçedeki tesislerde doluluk oranı yüzde 90’a kadar ulaştı.

GÖKHAN DÜZYOL - Denizi, kumu, güneşi kadar doğal güzellikleriyle de öne çıkan turizm merkezlerinde, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında misafirlere sağlıklı turizm hizmeti sunuluyor. Türkiye'nin önemli turizm merkezlerinden Kuşadası ve Didim de her yıl milyonlarca yerli ve yabancı turist misafir ediliyor.

Önlemlerin üst düzey tutulduğu tesislerde, iç pazarın yanı sıra Ukrayna, İngiltere, Kazakistan başta olmak üzere karşılıklı uçuşların başladığı ülkelerden gelen turistler, tatilini gönül rahatlığıyla yapıyor.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, tüm çalışmaların tamamlandığını, çalışmalarla nitelikli ve güvenli turizmi taçlandırdıklarını ifade ederek, “2021 yılına bir önceki yılın getirdiği deneyimle çok daha iyi hazırlandık. Sektör, motivasyonunu çok yüksek tuttu. Kuşadası ve Didim'deki tesislerimizi son derce nitelikli noktaya ulaştırmayı başardık. Sektör taleplerini yakından dinledik ve ilgilendik. Didim ve Kuşadası'ndaki otellerin tamamı açık.” dedi.


HEDEF 1 MİLYONUN ÜZERİNDE

Pandemiye nedeniyle azalan turist sayısına rağmen hedeflerini bu yıl 1 milyonun üzerinde tuttuklarını belirten Tuncer, “Didim'deki otellerimizin doluluk yüzde 90'ın üzerinde. Kurban bayramına kadar rezervasyonlar neredeyse kapalı durumda. Kuşadası ilçesinde de yüzde 80'lerde. Kuşadası ve Didim'de otellerin yüzde 100 doluluğa en kısa sürede ulaşacağını tahmin ediyoruz. 2019 yılında yaklaşık 1,5 milyon turisti ağırlamıştık. Bu yıl pandemiye rağmen 1 milyonun üzerine çıkmayı bekliyoruz." diye konuştu.


“AŞILAMAYLA DAHA ÇOK İNSAN GELİYOR”

Türkiye Otelciler Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Kuşadası Otelciler ve Yatırımcılar Derneği Başkanı Tacettin Özden, aşılamanın artmasıyla Türkiye’ye gelen turist sayısında artış yaşandığını kaydederek, şöyle dedi:
“Aşılanmayla beraber Türkiye'ye olan kısıtlamaları ülkeler kaldırıyor ve daha çok insan geliyor. Dolayısıyla otellerdeki doluluklarımız artıyor. Otelin durumu, fiyat politikası ve pazarlamasına göre yüzde 90'a ulaşan otellerimiz var. Her gün biraz daha ileri gidiyor. Rezervasyon biraz daha son dakika gidiyor. Geçen yıl İspanya, Yunanistan tam olarak açılmayınca Türkiye'ye daha önce hiç gelmemiş ve ülkemizi hiç tanımayan turistle karşılaştık. O süreçte 'biz ne kaçırmışız' diyen çok insanla karşılaştık. O insanları kazandığımızı düşünüyoruz. Bu sene de bunların çok büyük bir kısmının geri geldiğini görüyoruz. Türkiye'nin verdiği servis, hizmet ve fiyat oranı misafirin lehine."


“YÜZDE 20 DAHA İYİ BİTECEK”

Didim'deki 5 yıldızlı Aquasis Deluxe Resort Otel'in işletmecisi Burak Karakaya da geçen yıla göre iş yoğunluğunun yüzde 20 daha iyi olacağını ifade ederek, şöyle konuştu:
“Geçen sene oteller açıp açmama arasında çok kararsızlardı. Geçen yıl en erken 1 Temmuz’da açabilmişlerdi. Bu sene geçen yıla göre daha tecrübeliyiz. Bakanlığın geliştirmiş olduğu güvenli turizm sertifikasıyla hem müşterilerin hem de otelcilerin ne yapacağını bildiği bir sistemin içerisine koyduk kendimizi. Öyle olunca oteller bu sene erken açıldı. Erken açılmanın da getirisiyle geçen senenin üzerinde cirolar ve doluluklara sahip olundu. Bu sene geçen yıldan yüzde 20 daha iyi bitecek gibi görünüyor."


turizm-bolgelerinde-bayram-hareketliligi-doluluk-orani-yuzde-90a-ulasti-225576-267ce5582368e0e102eef1a97a8b5c3e.jpgturizm-bolgelerinde-bayram-hareketliligi-doluluk-orani-yuzde-90a-ulasti-225576-a176c901b385f812d5b9071b0fc20030.jpgturizm-bolgelerinde-bayram-hareketliligi-doluluk-orani-yuzde-90a-ulasti-225576-d2a2870678bb87d4e3de46c0e626c3c8.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.