Türk Kızılay’ı 300 noktada kan bağışı alıyor

Türk Kızılay’ı 300 noktada kan bağışı alıyor
ABONE OL
Türk Kızılay Nazilli Şube Başkanı Mevlüt Günay, Türk Kızılay’ının 153. yıl dönümü dolayısıyla yayınladığı mesajında gururlu olduğunu ifade etti. Günay, Türk Kızılay’ının 300 noktada kan bağışı aldığını ifade etti.

AYŞE AKTAŞ - Türk Kızılay Nazilli Şube Başkanı Mevlüt Günay, Türk Kızılay’ının 153. yıl dönümü dolayısıyla basın açıklaması yaptı. Günay, Türk Kızılay’ının, Osmanlı Devleti’nden bugüne faaliyet gösteren en köklü kurumlardan birisi olduğunu ifade etti.

Türk Kızılay’ının kuruluş yıl dönümünde yaşadığı mutluluğu dile getiren Günay, “Dünyanın sayılı, bölgesinin en güçlü insani yardım kuruluşu olan ve 153 yılı geride bırakan Kızılay, yardımseverlerin her geçen gün artan desteği ile ihtiyaç sahiplerinin umutlarını yeşertmeye devam ediyor. Kızılay, koronavirüs salgınından etkilenenlere de yardımlarıyla destek oldu.1957 yılında kan merkezlerini kurmaya başlayan ve 2005 yılında ‘Güvenli Kan Temini’ programını hayata geçirdiği günden bugüne kan bağış oranını artıran Kızılay, ülke geneline yayılmış hizmet birimlerinde görevli yaklaşık 4 bin personel ile 300 noktada kan bağışı alıyor. Her gün yaklaşık bin 500 hastanenin kan bileşeni ihtiyacını karşılayan Kızılay, Türkiye’nin yıllık kan ihtiyacının tamamını gönüllü ve güvenli kan bağışçılarından sağlamayı hedefliyor. İlik nakli ve kök hücre tedavisi bekleyen hastalar için de 2013 yılından bu yana Sağlık Bakanlığı ve Kızılay iş birliğiyle ‘Türkök Projesi’ yürütülüyor” şeklinde konuştu.


“MERHAMET ÇINARI KIZILAY”

Günay, Kızılay’ın, kurulduğu günden bu yana bilgi, deneyim ve operasyonel güç bakımından kendini geliştirdiğini ifade ederek, şöyle devam etti:
“İnsani yardım serüveninde baş aktör olarak yer alan Kızılay’ın, bugün Bölge Afet Yönetim, Afet Müdahale ile Lojistik Merkezleri, Acil Haberleşme Sistemleri, tam donanımlı haberleşme araçları ile olası bir afete en geç iki saat içinde ulaşma kabiliyeti, yüzbinlere acil barınma ve beslenme imkânı verebilecek kapasitesi bulunuyor. İyiliğin amiral gemisi merhamet çınarı Kızılay milletin desteğiyle faaliyetlerini artırarak devam ediyor.”


26 MİLYON 16 BİN 591 KİŞİYE YARDIM YAPILDI

Toplumsal dayanışmayı sağlamak, sosyal refahın gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla geçen yıl yapılan yardım sayısını da bildiren Günay, “Yoksul ve muhtaç insanlara barınma, beslenme ve sağlık yardımı ulaştırmak gibi önemli görevler üstlenen ve birçok konuda da öncü olan Kızılay; sağlık, sosyal yardım, gençlik ve eğitim alanlarında da hizmetler sunuyor. Hayırseverlerin desteğiyle yapılan yardımlarla geçtiğimiz yıl yurt içinde 26 milyon 16 bin 591 kişiye ulaşılırken hem yurt içinde hem de yurt dışında toplam yaklaşık 37 milyon kişiye yardım edildi.” diye konuştu.
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.