Türk toplumunda kadınlar mukaddes bir yere sahip

Türk toplumunda kadınlar mukaddes bir yere sahip
ABONE OL
AK Parti Efeler İlçe Başkanı Çağatay Gülaştı, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü’nü kutladı.

ABDURRAHMAN FIRAT- 5 Aralık 1934 günü kadınlara tanınana seçme ve seçilme hakkının yıl dönümü Kadın Hakları Günü olarak kutlanıyor. Türkiye'de kadınlara seçme ve seçilme hakkının verildiği 5 Aralık, Kadın Hakları günü olarak kutlandığını belirten Gülaştı, Türk toplumunda kadınların mukaddes bir yere sahip olduğunu vurguladı.
Zaman zaman kadınların yanlış gelenek algılarına ve uygulamalarına maruz kaldıklarını ifade eden Gülaştı, “Kadın olsun erkek olsun hak ve özgürlükler açısından her zaman eşittir. Yasalar karşısında da sorumluluklar açısından eşittir. Dünyada düzen, sevgi, güzellik ve iyilik adına ne varsa kadın-erkek hep birlikte insanoğlunun eseridir. Bu ahengin oluşmasında kadın ve erkeğin yaratılıştan gelen farklı rolleri ve katkıları vardır. Bu bağlamda cinsiyetten kaynaklanan farklar hiçbir zaman birinin varlığını diğerine tercih sebebi olamaz. Kadınlar da erkekler kadar aydınlık geleceğimizin vazgeçilmez bir unsurudur. Sadece mensup oldukları cinsiyet üzerinden baskı kurmak, ötekileştirmek, ayrımcılığa uğratmak bütünüyle bir insanlık suçudur. Kadın güçlendirilir, iyi yetiştirilirse aile güçlenir, toplum güçlenir ve tabii ki ülke de güçlenir” dedi.
Çalışan kadının hem işe hem de eve aynı anda yetişmeye çalışmasının ayrı bir sorun olduğunu dile getiren Gülaştı, “Kadınlar adeta ağır işçi gibi tükenmişlik sendromu yaşayabilmektedir. Hükümetimiz bu konuda çalışan kadının yanında yer almaya devam etmektedir. Artırılan doğum izinleri, açılan iş yeri kreşleri gibi daha pek çok alanda kadınlarımızı desteklemektedir. Fakat tüm bu adımların ötesinde çalışan annelerin yükü aile ve eşler tarafından hafifletilmelidir. Bunun yanı sıra evde çalışan, aile hayatının düzenine bin bir emek harcayan kadınların da çabaları görmezden gelinemez. Kendilerinden fedakârlık yaparak hiçbir karşılık beklemeden ev içinde verdikleri mücadele daima takdir edilmelidir. Kadın ve erkeğin birbirine sımsıkı kenetlenerek yaşamın bütün zorluklarına karşı dimdik ayakta kalması mümkündür. Bu vesileyle dünyadaki bütün kadınların bu gününü tebrik ediyor, hayatın onlarla daha anlamlı ve yaşanabilir olduğunu belirtmek istiyorum” diye konuştu. 



 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.