Zengin Türk Mutfağı’nın dünyaya tanıtılması noktasında Kültür ve Turizm Bakanlığı yönetiminde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan’ın girişimiyle 21-27 Mayıs tarihleri “Türk Mutfağı Haftası” ilan edildi.

Sineklerin düşmanı: Ebabil kuşları Sineklerin düşmanı: Ebabil kuşları

whatsapp-image-2024-05-23-at-22-09-49-1.jpeg

Kültür ve Turizm Bakanlığı desteğiyle bu yıl üçüncü kez Türkiye Cumhuriyeti’nin dış temsilcilikleri ve yurt içinde Türk Mutfağı tanıtıldı.

whatsapp-image-2024-05-23-at-22-09-49.jpeg

Yurtdışında da kutlanan Türk Mutfağı Haftası Aydın’da iki etkinlikle kutlandı. Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü öncülüğünde kutlaman haftanın ikinci etkinliği Kuşadası’nda bir otel de gerçekleşti.

whatsapp-image-2024-05-23-at-22-09-50-1.jpeg

ÖDÜLLÜ ŞEF AYDIN’A GELDİ

Antalya Altın Kep Türkiye birincisi Şef Emre Turan ve ekibi; geleneksel, sağlıklı, atıksız ve sürdürülebilir gıdalar üzerine Aydın’ın yöresel ve coğrafi konum işaretli ürünleri ile sofra hazırladı.

whatsapp-image-2024-05-23-at-22-09-50.jpeg

Ege bölgesinin geleneksel olarak sağlıklı ve sürdürülebilir Akdeniz tipi beslenme şeklini öne çıkaran Turkaegean lezzetlerinden olan Aydın Yöresel yemeklerine yer verildi.

whatsapp-image-2024-05-23-at-22-09-51.jpeg

Etkinliğe; Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Demir ve yardımcıları Neslihan Aktaş ile Harun Reşid Aktemur katıldı.

whatsapp-image-2024-05-23-at-22-09-52.jpeg

whatsapp-image-2024-05-23-at-22-09-53-1.jpeg

whatsapp-image-2024-05-23-at-22-09-53.jpeg

whatsapp-image-2024-05-23-at-22-09-54.jpeg

Kaynak: Haber Merkezi