"Türkiye'de aşılanma hızlanmalı"

"Türkiye'de aşılanma hızlanmalı"
ABONE OL
Kısmi kapanma kararlarını değerlendiren Nazilli Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, aşılamanın tüm yurtta bir an önce arttırılması gerektiğini vurguladı.

AYŞE AKTAŞ - Artan koronavirüs vakaları yeni tedbirleri de beraberinde getirdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ramazan ayında kısmi kapanma kurallarının uygulanacağını söyledi. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Nazilli Ticaret Odası (NTO) Yönetim Kurulu Başkanı Nuri Arslan, aşılamanın tek çözüm olduğunu ve en kısa sürede herkesin aşı yaptırması gerektiğini ifade etti.
 

‘AŞILANMA HIZLANMALI’


Esnafa kira desteği vermenin yeterli olmadığını ve çok zor durumda olduklarının altını çizen Başkan Arslan, “Esnafın en büyük sorunu kiralar. Yapılan destekler çok cüzi rakamlar. Kapanan iş yerlerinin kiralarının karşılanması gerekiyor. Tedbirlerin arttırılması gerekiyordu. İller arası yolculukların durdurulması bence geç kalınmış bir karardı, daha önceden olması gerekirdi. Bizlerde çok acele ettik. Keşke normalleşmek için biraz daha beklenseydi. Maalesef çaresizlikten normalleşmeye geçtik. Sorunun çözümü ise aşıdır. Bir an önce Türkiye’de aşılanma hızlanmalıdır. Aşı haricinde bu koronavirüs sorunu çözülecek gibi durmuyor. Bu bir ay içinde inşallah aşılanma çoğalır da en kısa zamanda iyileşmeye gideriz” diye konuştu.
‘O TREN BU SENE KAÇMAMALI’
Ayrıca geçen sene turizm sektöründe yaşanan sıkıntıların bu sene yaşanması durumunda sektörü çok zor durumda bırakacağını söyleyen Arslan, ”Bu 2 haftada hepimiz kısmi kurallara uymalıyız. Kısıtlama süreci bittiğinde vakaların durumuna göre bu süre uzatılabilir. Biz bir şeyleri ötelemekle koronavirüsten kurtulamıyoruz. Bununla birlikte turizm sezonu geliyor. Geçen sene turizm öldü bu senede turizmde sıkıntı olursa sektör zor duruma düşer. Turizm belli bir sezon yapıldığı için o trende kaçmaması lazım” dedi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.