Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler

Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdiler
ABONE OL
Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanlığı’nın Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ile birlikte yürüttüğü proje kapsamında Aydın’daki Sevgi Evleri’ne özel hazırlanan deprem çantaları törenle teslim edildi.

MURAT TAN- Aydın İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü’nün (AFAD) Aydın’daki Sevgi Evleri’nde verdiği deprem eğitimin ardından ihtiyaç duyulan deprem çantaları, Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü’nün isteği doğrultusunda Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanlığı tarafından temin edildi.

Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanlığı’nın Sevgi Evleri’ne özel hazırladığı deprem çantaları, Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit, Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Seyfi Bozçelik, Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Arif Karakul ile birlikte Sevgi Evleri’nde kalan 7 çocuk ve öğretmenlerinin de hazır bulunduğu törenle teslim edildi. Türkiye’de Türk Kızılayı Aydın Şubesi ile Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında bir ilk olan uygulama sayesinde çocukların depreme karşı farkındalığı da artırılmış oldu. 

“22 EVE ÇANTA TEMİN EDİLDİ”

Deprem çantalarının çocuklara dağıtımından önce konuşma yapan Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanı Mezkit, “Türk Kızılayı olarak 2000 yılından itibaren ülke çapında ilk yardım konusunda hizmetlerimiz var. 2017’den bu yana Aydın’da ilkyardım eğitimleri veriyoruz. Bu çerçevede Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürümüz Seyfi Bozçelik ile birlikte bir proje gerçekleştirdik. Üzerimize düşeni yapalım ve çocuklarımıza ilk yardım eğitimiyle birlikte bu eğitimin faydalarını anlatalım istedik. İlk yardımda gerek deprem, gerekse kazada en önemli husus evvela sağlığı öncelemektir. Bu anlamda biz de üzerimize düşeni yapmaya çalıştık. Halihazırda 22 evimize bu çantaları temin ettik ama talep gelirse devamını da sağlarız” diye konuştu.

“AFAD DEPREM EĞİTİMİ VERDİ”

Mezkit’ten sonra konuşma yapan Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Bozçelik, Aydın’ın Türkiye’de 1. Derece Deprem Kuşağında bulunduğunu hatırlatarak, “Bu nedenle ilk önce AFAD ile başlayan bir sürecimiz oldu. AFAD ile birlikte evvela evlerde çocuklarımıza deprem sırasında ne yapacakları konusunda eğitimler verdirdik. Bu eğitimler verilirken her evde bir deprem çantası olması gerektiği gündeme gelince biz de Kızılay Başkanımızdan destek istedik. Türk Kızılayı Aydın Şubesi 22 evimiz için deprem çantası hazırladı. Bugün bunları teslim alacağız. Bu farkındalık vesilesiyle çocuklarımızın hem güvende olmaları, hem depremden korunmaları ve aynı zamanda kendi yaşamlarına devam ettikleri süreçte de deprem riskini öğrenmeleri ve bilinçlenmeleri adına da önem arz ediyor” dedi.

“TÜRK KIZILAYI’NA TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Deprem çantası desteğinden ötürü Türk Kızılayı Aydın Şubesi Başkanı Mezkit’e teşekkür eden Bozçelik, “Türkiye’de bu uygulama ilk kez Aydın’da hayat geçiyor. Türk Kızılayı Aydın Şubesi ile Aydın Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü arasında böyle bir çalışmaya imza atmış olduk. Diğer zamanlarda ne zaman ihtiyacımız olsa Kızılay bize daima yardımcı oluyor. Bu işbirliğimiz aynı zamanda kurumlar arası iş birliği açısında da çok önemli. Kendi işimizi yoğunluğuna yaşarken kurumlar arası irtibat kopukluğu da olabiliyor. Bu tür işbirlikleri ve destekler, ilişkilerimizin ve birbirimize ihtiyaç duyulduğunda nasıl destek olabileceğimizin en somut göstergesidir. Çocuklarımız adına da teşekkürlerimizi yineliyoruz” diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Sevi Evleri’nde kalan çocuklar da Türk Kızılayı Aydın Şube Başkanı Mezkit’e teşekkür ederken, deprem sırasında çantaların işleviyle birlikte neler yapmaları gerektiği hakkında bilgilendirmede bulundular. Ardından Mezkit beraberindeki Türk Kızılayı Aydın Şubesi personelleriyle birlikte çocuklara deprem çantalarını hediye etti. Hediye takdiminin ardından Mezkit, Bozçelik ve Karakul, çocuklarla birlikte objektiflere poz verdiler.

turkiyede-bir-ilki-gerceklestirdiler-142296-0b7c8af2565aeba70772fb9f11674737.jpgturkiyede-bir-ilki-gerceklestirdiler-142296-779fc62da8a6614d1f2976789f3c9c15.jpgturkiyede-bir-ilki-gerceklestirdiler-142296-dba75be2a882a213df9e081412cdc601.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.