Türkiye’nin ‘Ana Hedef’ini açıkladı

Türkiye’nin ‘Ana Hedef’ini açıkladı
ABONE OL
AK Parti Aydın Milletvekili Rıza Posacı, TBMM Genel Kurulunda devam eden bütçe görüşmelerindeki ikinci konuşmasında Türkiye’nin yerli ve milli savunma sanayisindeki gelişmelerle ilgili açıklamalar yaptı.

MURAT TAN- Geçtiğimiz 13 Aralık’ta AK Parti iktidarındaki tarımsal desteklemelerle ilgili konuşma yapan AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Üyesi Posacı, geçtiğimiz gün gerçekleştirdiği bir diğer konuşmasında yerli ve millî bir savunma sanayisine sahip olmanın önemiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Konuşmasında savunma sanayisinde gurur verici yenilik ve gelişmeler olduğunu kaydeden Posacı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte savunma sanayinin bu seviyelere ulaştırılmasında emeği geçen herkese de teşekkür etti. Savunma sanayisindeki ana hedefinyüzde yüz millî savunma sanayisi oluşturmak ve geleceğin halk konseptine uygun vizyona sahip olmak olduğunu belirten Posacı, devam eden savunma sanayisi projeleriyle ilgili bilgilendirmede bulundu.

“HEDEFİMİZ DOĞRULTUSUNDA HIZLA İLERLİYORUZ”

Türkiye’nin bulunduğu jeolopolitik konum itibarıyla her daim tetikte ve kendisine yönelebilecek tehditleri bertaraf edecek kabiliyette olması gerektiğini söyleyen Posacı, “Bunu sağlayabilmenin en büyük şartı, güçlü ve modern bir ordunun yanında, yerli ve millî bir savunma sanayisine sahip olmaktır. Bundan kırk beş yıl önce Kıbrıs Barış Harekâtı sırasında maruz kaldığımız ambargolar, bugün farklı isim ya da yollarla ülkemize dayatılmaya çalışılmaktadır. Savunma sanayimizin bugünkü durumu sayesinde bu dayatmalara boyun eğmeden Zeytin Dalı, Fırat Kalkanı, Barış Pınarı gibi terörle mücadele operasyonlarını başarıyla yürütebildik. Bu sebeple ana hedefimiz, yüzde yüz millî savunma sanayisi oluşturmak ve geleceğin halk konseptine uygun vizyona sahip olmaktır. Şükürler olsun ki bu hedefimiz doğrultusunda hızla ilerlemekteyiz” dedi.

“NEREDEN NEREYE ARKADAŞLAR”

“Dünya savunma sanayisi sektöründe ilk 100'de bulunan ASELSAN, TUSAŞ, ROKETSAN, HAVELSAN, TÜBİTAK SAGE yanında birçok özel girişim şirketimiz savunma sanayisinde yaptıkları yıllık 8 milyar 300 bin TL AR-GE yatırımlarıyla gurur verici işler çıkarmaktadır” diyen Posacı, “Bu yatırımlar sayesinde bugün yüzde 65'lere çıkardığımız savunma sanayisi yerlilik oranı 2023'te yüzde 75 seviyelerine çıkacak. 2002'de 248 milyon dolardan aldığımız ihracatımız geçen on altı yıl zarfında 8 kat artışla 2018'de 2 milyar 190 milyon dolara çıktı; 2019 yılı, yeni bir rekorla 3 milyar dolara yaklaşıyoruz; 2023 hedefimiz 10 milyar dolar. Ülkemizin ortalama ihracat birim fiyatı 1,37 dolarken 2018 yılında yalnızca savunma sanayimizde birim fiyatı tam 47 dolara ulaşmış durumda. Yani her zaman dediğimiz gibi, nereden nereye arkadaşlar” diye konuştu.

“KÖTÜ KOMŞU BİZİ EV SAHİBİ YAPTI”

TUSAŞ tarafından üretilen, ilki 2014 yılında teslim edilen taarruz ve taktik, keşif helikopteri ATAK'ın 54'üncüsünün geçtiğimiz günlerde Kara Kuvvetleri Komutanlığına teslim edildiğini söyleyen Posacı, “Yine, genel maksat helikopteri ihtiyacımızı karşılayacak Gökbey Projesi devam etmekte, Millî Gemi Projemiz (MİLGEM) kapsamında üretilen gemilerimiz Deniz Kuvvetleri Komutanlığımıza teslim edilmekte olup ATAK ve MİLGEM ihracatımız da devam etmektedir. Terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonlardaki başarımızın yadsınamaz unsurlarından olan İHA ve SİHA'larda dünya çapında en başarılı 3 ülkeden biriyiz. Daha önce İsrail'den almak zorunda olduğumuz İHA'lar bu ülkeden yeterli teknik destek sağlanmadığı için uçurulamazken özel sektör devlet iş birliği sayesinde bugün İHA ihraç eden bir ülke konumuna geldik. Sayın Cumhurbaşkanımızın tabiriyle "Kötü komşu bizi ev sahibi yaptı” dedi.

“667 SAVUNMA PROJESİ YÜRÜTÜLÜYOR”

500 mühendis ve teknik personelle yürütülen Millî Muharip Uçak Projesi’nin başarıyla devam ettiğini söyleyen Posacı, “İlk örneği 2023'te hazır hâle geleceği öngörülen uçağımızın 2027 yılında semalarımızda olması planlanıyor. Bunların yanında, eğitim uçağı HÜRKUŞ ve ANKA, hava savunma sistemlerimiz HİSAR ve SİPER, güdümlü füzemiz Kasırga, keskin nişancı silahımız Bora, su üstü hedeflere karşı geliştirilen seyir füzemiz SOM, ATAY tanklarımız, ilk deniz füzesi Atmaca hâlen yürütülmekte olan 667 önemli savunma projelerinden bazılarıdır. 2020 Yılı Merkezî Bütçe Kanunu Teklifi'nin 11'inci maddesi, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Stratejik Hedef Planı ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığının ihtiyaç duyulan planları uyarınca temini gerekli modern silah, araç ve gereçlerle gerçekleştirilecek savunma ve NATO altyapı yatırımları için yıl içinde yapılacak harcamaların ne suretle karşılanacağını ve yine Savunma Sanayi Fonu aracılığıyla yapılacak alımlarla, Savunma Sanayi Fonu'ndan hazineye yatırılacak tutarların bütçeleştirilmesini düzenleyerek güvenlik güçlerimizin ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacaktır” diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.