TUTAP Başkanı Sümerbank’ı ziyaret etti  

TUTAP Başkanı Sümerbank’ı ziyaret etti  
ABONE OL
Türkiye Uluslararası Turizm ve Tanıtım Platformu,(TUTAP)Genel Başkanı Fikret Yıldız, Sümerbank’ı ziyaret etti.

AYŞE AKTAŞ - Türkiye Uluslararası Turizm ve Tanıtım Platformu,(TUTAP)Genel Başkanı Fikret Yıldız gerçekleştirdiği bir dizi ziyaret sonrasında Nazilli Sümerbank Basma Fabrikasına uğradı. Yıldız,  gerçekleştirecekleri projeler arasında Sümerbank’ın da olduğunu açıkladı. 

‘SÜMERBANK’IN CUMHURİYET TARİHİNDE ÇOK BÜYÜK YERİ VAR’
Turizm ve Tanıtım Platformu olarak iki günlük seyahat planlayarak Aydın’ın hem bir marka şehri hem de buradaki kültürel mirasları, yöresel özellikleri, doğal güzellikleri tespit ederek projelerde değerlendireceklerini söyleyen TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız, bütün değerleri ile Aydın ilini tanıtmak için bir seferberlik başlattıklarını ifade etti. Yıldız, ”Sümerbank basma fabrikası ziyaretlerimizin arasındaydı. Sümerbank’ın Cumhuriyet tarihinde çok büyük yeri var. Bu öneminden dolayı burada da bir tanıtım çalışması yapacağız. Çünkü burada bir tarih var, yaşanmışlıklar var, hikâyeler var, duygusallıklar var ve Sümerbank binlerce insana istihdam sağlamış ve binlerce ailenin hikayelerinin olduğu bir yer. Bir çok insanın anısının olduğu böyle bir yeri yaşatmak da bizlere düştüğü kadar buranın yerel insanlarının da dilediği, arzu ettiği ve hayal ettiği bir durum. Bu anıların hiçbir zaman ölmesini istemiyoruz. Gelecek nesillere anlatılması açısından da çok büyük önem taşıyor. Bu çerçevede burada hizmeti geçen burada duyarlı olan herkese çok teşekkür ediyorum. Özellikle Adnan Menderes Üniversitesi yetkililerine tebrik ediyorum. Bu imkanlarla bunları yapabilmek büyük başarı. Yakın tarihimizde zaten burayla ilgili bir yatırım yapılmış buranın restorasyonu ve yapılacak çalışmayla bazı birimlerin gün yüzüne çıkarılması, onların hayat bulmasıyla ilgili çalışmalar başlamış. Takdir ediyorum. inşallah başka şehirlerimize örnek olur. Bizim amacımız bizim misyonumuz Aydın’ı tanıtmak, Afrodisias’ı tanıtmak, Sümerbank’ı tanıtmak yani bir bütün olarak düşündüğümüzde çok nadir şehirlerden bir tanesidir Aydın” dedi.

‘EGE BÖLGESİ KOORDİNATÖRÜ MÜZEHHER HANIM OLACAK’
Aydın’da yaptığı çalışmalarla ve göstermiş olduğu gayretlerle TUTAP Aydın İl Temsilcisi Müzehher Günyol’a ve arkadaşlarına teşekkür eden Yıldız, ”Aydında yaptığımız tüm çalışmalarda çok değerli Aydın temsilcimiz Müzehher Günyola teşekkür ediyorum. Çok gayretleri oldu hem kendisinin hem de hocalarımızın çalışmalarını tebrik ediyorum. Ayrıca TUTAP olarak bölge koordinatörlüğüne çok önem veriyoruz. Biz Ege Bölge Koordinatörü olarak Müzehher hanımı düşündük. Burada sizin aracılığınızla duyurmuş olduk. Önümüzdeki hafta yönetimimizle basın açıklamasında duyurusunu tekrar yapacağız” dedi.

Genel Başkan Fikret Yıldız’ın gerçekleştirdiği bir dizi ziyaretlerde kendisine eşlik eden  TUTAP Aydın Temsilcisi Müzehher Günyol ise,”TUTAP Genel Başkanımız Fikret Yıldız geçen hafta Cuma günü Kültür Bakanımızla bir toplantı gerçekleştirdi. Özellikle Aydın bölgemizle ilgili çalışmalarımızı içeren dosyalarımı kendilerine sunmuştum ve bunun neticesinde ilk ziyaret buraya gerçekleşti. Bu bölge açısından çok önemli bir şeydi. Bir yıldan bu yana bölgemiz adına çalışmalar yapıyoruz. Özellikle Sümerbank’ın bizim için restorasyonu çok önemliydi. Mastavra’nın kazıları keza öyle. Milletvekilimiz Bekir Kuvvet Erim de Aydın bölgesi için çalışmalarımıza destek veriyorlar” diye konuştu.

tutap-baskani-sumerbanki-ziyaret-etti-167724-00e32db8af9ef74cce8d938f5473bd24.jpegtutap-baskani-sumerbanki-ziyaret-etti-167724-7b3f0698f365b88cc43fb44d3f947e5c.jpegtutap-baskani-sumerbanki-ziyaret-etti-167724-a5e2a5d36259aad1e320d0c6091dc73f.jpegtutap-baskani-sumerbanki-ziyaret-etti-167724-bb98ad2be59e3c9a3d1818bd3c4b3ce0.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.