Tutulmayı kaçırmayın

Tutulmayı kaçırmayın
ABONE OL
2020 yılının doğa olaylarına güneş tutulması ekleniyor. 21 Haziran 2020 Pazar günü TSİ sabah saatlerinde güneş tutulması yaşanacak. Ateş çemberi şeklinde gerçekleşecek güneş tutulmasının Türkiye 'den görülüp görülmeyeceği merak ediliyor. 

Güneş tutulması 21 Haziran 2020 Pazar günü sabah saat 6.45 'te başlayacak ve 2-3 saat sürecek. Yarın gerçekleşecek güneş tutulmasının en net izleneceği yerler Afrika, Pakistan, Hindistan ve Çin olarak belirtildi. Asya kıtasından da net şekilde Güney ve Doğu Avrupa bölgeleri ile Kuzey Avustralya 'da kısmi olarak izlenecek güneş tutulması , Türkiye 'de Hakkari'den net şekilde izlenebilecek.

Halkalı ve parçalı şekilde meydana gelecek güneş tutulmasının özel göz koruması ile izlenmesi gerekmektedir. Güneş disk, ancak güneş ışınımının zararlı bölümünün uygun şekilde filtrelenmesi sonası izlenebilecek. Güneş gözlükleri bu konuda uygun değildir. Ancak uygun olarak tasarlanıp üretilmiş sertifikalı Güneş filtreleri gözlüklerle izlenebilecek.

Tutulmayı izlemek için en güvenli ve iyi yöntem projeksiyonduır. Güneş görüntüsünün, dürbün, teleskop ya da dip kısmında yaklaşık 1 mm çapında bir delik açılmış bir karton kutu kullanılarak beyaz bir kağıda düşürülmesi ile gerçekleştirilebilir. Güneş'in bu şekilde yansıtılmış görüntüsü güvenle izlenebilir.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.