Tuvalet kağıtlarına fahiş zam yolda

Tuvalet kağıtlarına fahiş zam yolda
ABONE OL
​​​​​​​Türkiye'deki kağıt sektörünün dışa bağımlı olması sebebiyle artan döviz kurları, fiyatlara da yansıdı.

GÖKHAN DÜZYOL - Aydın’da market işletmeciliği yapan Engin Ergün, selüloz tedarikinde yaşanan sorunun, tuvalet kağıdı gruplarına da yansıyacağına, bunun da ürün başına yüzde 400’lere varan zamlarla uygulanabileceğini iddia etti.

Aydın’ın İncirliova ilçesinde 38 yıldır market işletmeciliği yapan Engin Ergün, tuvalet kağıdı, kağıt havlu ve peçete gibi ürünlere, yüzde 400 oranında zam yapılacağını söyledi. Brezilya’daki üretim fabrikasının, selüloz tedarikinde yaşadığı sıkıntının, fiyatlara yansıyacağını bildiren Ergün, vatandaşların alışverişlerini iyi hesap yaparak tamamlamalarını istedi.

“ADET SAYISINI DÜŞÜRÜYORLAR”
Kağıt gruplarına uygulanan zammın yanı sıra, üründeki adet sayısının da düşürüldüğü kaydeden Ergün, şöyle devam etti:
“Tuvalet kağıdı, kağıt havlu, peçete türü gibi selüloz içeren ürünlere yüzde 400’e varan zam olacağı, toptancılar arasında konuşulmaya başlandı. Bu rakamlar çok fazla ancak araştırdığım kadarıyla Brezilya’da büyük bir şirketin, selüloz tedarik etmede sıkıntı yaşadığını öğrendim. Buna ilk başta inanamamıştım ama araştırmalarım bu zammın olacağını ortaya koydu. Bu gruplara yüzde 5 ile 20 arasında zam gelmeye başladı. Bu demek olmuyor ki bu ürünlere birden zam gelecek. Vatandaşlar da alışveriş yaptıklarında aldığı ürünü pek kontrol etmiyor. Firmalar zam yapıyor gibi görünmüyor ancak her ürettiği üründe adet sayısını azaltıyor. Örneğin içerdiği adetteki ürün sayısı 45 iken bu sayıyı 40’a düşürüyorlar. Mal aynı mal ancak baktığında ürün sayısında azalmanın olduğu görülüyor. Vatandaş bunu alırken, iyi hesap yapmalı.” 

bir-urune-daha-zam-yolda-tuvalet-kagitlarina-fahis-zam-yolda-219784-1ece90459caf084f92b062cdeb709833.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.