Üçüzlerin Karne Heyecanı

Üçüzlerin Karne Heyecanı
ABONE OL
Aydın’ın Efeler ilçesinde aynı sınıfta eğitim gören üçüzler karne almanın heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. 

(ABDURRAHMAN FIRAT) Öğrenciler için koca bir sene bitti. 2018-2019 eğitim öğretim yılı tamamlandı. Öğrenciler için gün karne günüydü. Karnelerini alan öğrenciler 3 aylık yaz tatiline girdi. Yılsonunda kimi öğrenciler mutlu kimi hüzünlüydü. Aleyna, Rüveyda ve Mert Can Kavaklı ile Ayşe Naz, Halmina ve Çağrı Akbulut üçüzleri karne heyecanını birlikte yaşadı.
Efeler Ortaokulu’nda okuyan 5. sınıf öğrencileri Aleyna, Rüveyda ve Mert Can Kavaklı üçüzleri ile Ekrem Çiftçi İlkokulu’nda okuyan 3. sınıf öğrencileri Ayşe Naz, Halmina ve Çağrı Akbulut üçüzleri sınıf arkadaşlarıyla birlikte karnelerini aldı. Karnelerinde zayıf olmayan üçüzlerin mutluluğuna aileleri ve öğretmenleri de ortak oldu.

DERSLERDEKİ UYUM KARNELERİNE DE YANSIDI
40 yıllık öğretmenlik hayatında ikiz öğrencilerle karşılaştığını ama ilk kez üçüzlere ders verdiğini dile getiren Efeler Ortaokulu Sınıf Rehber Öğretmeni Halil İbrahim Çiçekay, “Derslerde üçüzlerin uyumu gerçekten çok güzeldi. Üçüz oldukları için olaylara tepkilerini hep merak ediyordum. Davranışları ve olaylara tepkileri farklı olan ikizlerimiz zaman zaman birbirlerini de şikayet ettikleri oluyordu. Bu işin güzel tarafları ama çocuklarımız derslerdeki uyum ve ilgileri karnelerine de yansıdı. Üçüzlerimizin dersleri ve notları da güzeldi” dedi. 
Aralarında en çalışkanının Rüveyda olduğunu belirten Kavaklı kardeşler, Rehber Öğretmeni Halil İbrahim Çiçekay’ın elinden karnelerini aldı. Üçüzlerin karnelerini alması üzerine bütün sınıftan alkış geldi.
Ekrem Çiftçi İlkokulu’nda okuyan 3. sınıf öğrencileri Ayşe Naz, Halmina ve Çağrı Akbulut üçüzleri ise karnelerini okul müdürü Mehmet Öztürk’ten aldılar. 

Sınıf öğretmenleri Yener Bozkurt, “Allah’tan çocuklarımız tek yumurta üçüzleri değil. Hepsi birbirinden farklılar. O anlamda rahatım. 32 yıllık meslek hayatımda ilk kez böyle üçüzlerle eğitim öğretim içerisinde karşılaştım. Ama çok da sıkıntı yaşadığımızı düşünmüyorum. Çocuklarımıza ileriki hayatlarında başarılar diliyorum” dedi

DERS ÇALIŞIRKEN BİRBİRLERİNE YARDIMCI OLUYORLAR
Akbulut üçüzlerinin annesi Hülya Akbulut, çocukları büyütene kadar büyük emekler verdiğini belirterek, “Ben üçüzlerime vatana millete hayırlı bir evlat olsun diye büyüttüm. Emek çektim. Bu gece sabaha kadar hiç uyumadılar karne alacaklar diye. Allah’a şükür emekleri de boşa gitmedi. Çok güzel karne getirdiler. Teşekkür ediyorum evlatlarıma. Derslerine çok güzel çalışıyorlar. Birbirlerine destek olup yanlışlarını düzelterek ders çalışıyorlar. Benim için daha kolay oluyor” diye konuştu.  

Karnesinde hiç zayıfı olmayan üçüzlerden Çağrı Akbulut, “Biz üçüzler bazen yapamadığımız dersler de oldu. Birbirimize yardım ederek yaptık. Benim matematiğim her öğrenci gibi düşük geldi. Ama sınıfı geçtim. Yaz tatilinde dinlenip daha çok çalışıp karnemi daha iyi almaya çalışacağım” ifadelerini kullandı.  

ucuzlerin-karne-heyecani-111244-5cb2015e1958c885af5e3997751e5d37.jpgucuzlerin-karne-heyecani-111244-55c9ec41273c5b21dd6466eadc72af3e.jpgucuzlerin-karne-heyecani-111244-e5cc1713d5ec5d15ca20df45187a4084.jpgucuzlerin-karne-heyecani-111244-e41a1a7cd8429391067cdc08fd433e47.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.