Üniversiteli kurbanlıklar satışa çıktı

Üniversiteli kurbanlıklar satışa çıktı
ABONE OL
ADÜ Ziraat Fakültesi’nde yetiştirilen kurbanlıklar satışa sunuldu.Kurbanlık almak isteyenlerin, hayvanların kulak küpe numarası üzerinden Ziraat Fakültesi Döner Sermaye Mutemetliği’ne 200 lira kaparo yatırmaları ile kurbanlığı ayırtabildikleri belirtildi.

Aydın’ın Koçarlı ilçesindeki Ziraat Fakültesi’nde yetiştirilen 115 kurbanlık, satışa sunuldu. Kurbanlık almak isteyenlerin fakülte adına açılan hesaba 200 lira kaparo yatırmaları durumda kurbanlığı ayırtabildikleri kaydedildi. Ayrılan kurbanlıklarını almaya gelmeyen vatandaşların ise ödedikleri 200 lira kaparolarının da iade edilmeyeceği kaydedildi. Ayrıca 28 Haziran’da da ağırlıkları verilen kurbanlıkların bedeli, ödemenin yapılacağı gün tekrar tartılarak değişen ağırlığa göre yeniden tespit edileceği belirtildi.


SATIŞ BEDELLERİ

Ayrılan hayvanların kalan bedelleri için ise son ödeme tarihinin 16 Temmuz olduğu, Ziraat Fakültesi Döner Sermaye Veznesine yatırılması gerektiği belirtilerek, “Ziraat Fakültesi bünyesinde Kurban Bayramının 1. ve 2. günü randevu istemi ile kesim hizmeti verilecek olup bu hizmetten yararlanmak isteyenler 100 lira karşılığında sıra numarası almaları gerekmektedir.” denildi.

Bu arada satışa sunulan kurbanlıkların KDV dahil canlı ağırlık kilogram satış bedelinin fiyatları da şöyle:
“Erkek kuzu 36 lira, dişi kuzu 36 lira, toklu/dişi 33 lira, toklu/erkek 33 lira, koyun 30 lira.”

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.