Üretici düşük fiyatlardan şikayetçi

Üretici düşük fiyatlardan şikayetçi
ABONE OL
Çiftçilikle ve hayvancılıkla geçimini sağlayan Haydarlı Mahallesi sakinleri üretmiş oldukları ürünlerin fiyatlarının düşük, üretiminde kullanılan mazot, tohum ve gübre fiyatlarındaki yükseklikten yakındı.

ABDURRAHMAN FIRAT - Aydın’da yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan Koçarlı İlçesine bağlı Haydarlı Mahallesinin nüfusu 800. Haydarlı Mahallesi Muhtarı Ömer Akoğlu, hayvancılık ve tarımla uğraşan mahalle sakinlerinin sorunlarını anlattı.
Köyünün geçim kaynağının tarım ve hayvancılık olduğunu vurgulayan muhtar Akoğlu, “Mısır, pamuk, kavun, karpuz, zeytin gibi tarım ürünlerimiz var. Üretici olarak ürettiğimiz ürünlerden başta süt olmak üzere bütün ürünlerin fiyatı çok düşük olmasına rağmen kullandığımız mazot, gübre fiyatları çok yüksek. Çiftçiler olarak artık ürettiğimiz ürünler para etmediği için üretimden soğur hale geldik” dedi.
SÜT DESTEKLERİ 25 KURUŞTAN 10 KURUŞA İNDİRİLDİ
Sütün kilosunun hala 80 kuruş olduğunun altını çizen Akoğlu, “Mahallemizde genelde büyükbaş hayvancılık yapılıyor. Süt inekleri genelde besleniyor. Hayvanlarının yiyeceğini süt ile çıkarmak isteyen vatandaşlar artık umudu kesti. Çünkü süt fiyatları çok düşük. Çiğ süt destekleri 25 kuruştan 10 kuruşa indirildi. Buna rağmen yem fiyatları her geçen gün artıyor. Hayvan alan satan şu anda yok. Biz bu durumdan oldukça şikayetçiyiz.” ifadelerini kullandı.
TARIM ÇÖKMÜŞ DURUMDA
Çiftçilerin yeterince destek almadığını da dile getiren Akoğlu, “Pamukta kilo başı 80 kuruş destek veriliyor. Pamukta destekleme dekarı 500 kilo ile sırlandırıldı. Bizim köyde dönümde 700 kilo pamuk alanlar oluyor. Ama bunu 500 kiloya düşürdüler. Bir de desteklemeler de vaktinde yatırılmadığı gibi ikiye bölündü. Böyle parça parça gelen para işe yaramıyor. Şu an tarım çökmüş durumda üretici ise artan girdi maliyetleri nedeniyle kamburlaşmış vaziyette” diye konuştu. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum