“Üretici zarar ediyor”  

“Üretici zarar ediyor”  
ABONE OL
Gıda Komitesi tarafından çiğ süt referans fiyatına zam kararı çıkmaması sonrasında konuşan Başkaya, üreticilerin zor bir durumda olduğunu belirterek, “Girdi maliyetlerinin yüzde 40’ın üzerinde arttığı süreçte zam çıkmaması nedeniyle üretici zarar ediyor”

TÜRKER KOCAKAHYA - Farklı kalemlerde girdi maliyetleri bulunan çiğ süt üretiminde üreticilerin beklediği zam oluşmadı. Toplanan Gıda Komitesi’nden çiğ süt referans fiyatına zam kararı çıkmadı. Geçen sene 2.30 lira olarak belirlenen çiğ sütün fiyatı bu sene de aynı seviyede kalırken Aydın Süt Üreticileri Birliği Başkanı Servet Başkaya, girdi maliyetlerinin artmasına rağmen zam gelmeyince üreticilerin sıkıntı yaşadığını dile getirdi. Geçen seneki girdi maliyetlerine göre bu sezon maliyetlerin yüzde 40 oranında arttığına dikkat çeken Başkaya, “Sadece yem değil silaj, yonca, saman, elektrik ve su gibi tüm kalemlerde artış yaşandı. Geçen seneden bugüne kadar süt 2.30 lira olarak aynı fiyatta devam ediyor. Girdi maliyetlerinin artmasıyla üretici zarar ediyor” dedi.      
                            
“3 TL OLMALI”
Fiyatlarla ilgili konuşan Başkaya, “Hiç olmazsa süt fiyatı 2.80 TL olmalı. 20-25 kuruş da destekleme olmasıyla rakamın 3 TL’yi bulmasını bekledik. Şuan 2.30 TL ama bazı yerlerde süt 2.10-2.20 civarında alınıyor. 2.30 fiyatlardan 500- bin litre süt yapan çiftlikler alabiliyor” dedi. Desteklemelerin de ödenmesi gerektiğini belirten Başkaya, desteklerin de 30 kuruştan aşağı olmaması gerektiğini kaydetti. 

uretici-zarar-ediyor-180462-704b0302879434b3c28c83cc09f21654.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.