Uzak Doğu Lezzetleri Aydın’da

Uzak Doğu Lezzetleri Aydın’da

Büşra Kömürcü’nün ailesiyle birlikte açtığı Konnichiwa Japanese Food, Aydınlılara Uzak Doğu Mutfağı’nın lezzetlerini sunuyor. Geniş ürün yelpazesiyle oluşturulan menü, Türk damak zevkine hitap ediyor. 

A+A-

TÜRKER KOCAKAHYA - Aydın’ın Efeler ilçesinde vatandaşları Uzak Doğu Mutfağı’nın eşsiz lezzetleri ile buluşturan Konnichiwa Japanese Food kapılarını açtı. Cumhuriyet Mahallesi, Tevfik Fikret Caddesi, No:36a’da açılan işletmede Uzak Doğu lezzetleri vatandaşların beğenisine sunuldu. İstanbul’da sigorta sektöründe çalıştıktan sonra Aydın'a gelen Büşra Kömürcü, ailesiyle birlikte işlettikleri restoran hakkında bilgiler verdi. Anne ve babasıyla bu tarz bir restoran işletme fikriyle yola çıktıklarını belirten Kömürcü,  “Aydın’da Uzak Doğu Mutfağının eksikliği hissettik. Yakın arkadaşım Uzak Doğu Mutfağı’nda İstanbul’da önemli bir restoranda şeflik yapıyordu. Kendisiyle de görüşünce işletmeyi açmayı düşündük” dedi. 

uzak-dogu-lezzetleri-aydinda-reklam-haber-211128-6ae4205771ac79f5bb4171c148fd95fa.jpg

“AYDIN YENİLİĞE AÇIK BİR ŞEHİR”
Yaklaşık 2,5 aylık süreçte hazırlık yaptıklarını belirten Kömürcü, Uzak Doğu Mutfağı kararını sonradan verdiklerini söyledi. İşletmenin bulunduğu lokasyonu hedef kitleye uygun olarak belirlediklerini dile getiren Kömürcü, “Hem öğrencilere hem de ailelere hitap etsin istedik. Nezih bir ortam yakalamayı düşündük. Bu yüzden şehrin ortasında bir yer seçtik. Çünkü örneğin Mimar Sinan Mahallesi öğrenciye çok hitap etmiyor. Üniversiteye uzak kalıyor” dedi. Açıldıkları ilk günlerde mutfağın eksiklerini tamamladıklarını kaydeden Kömürcü,  “Açılmadan önce sosyal medyadan tanıtımlara başlamıştık. Çok olumlu tepkiler aldık. Talep beklediğimizden çok fazla oldu. İlk günlerde yoğunluk güzeldi. Aydın yeniliğe açık bir şehir. Umarım talep böyle devam eder” diye konuştu.  

uzak-dogu-lezzetleri-aydinda-reklam-haber-211128-6541e9f3d644b58c50a7611af20c729d.jpg

“ÇOK GÜZEL GERİ DÖNÜŞLER ALDIK”
İlk kez Uzak Doğu Mutfağı’nı tadanların çok beğendiğini söyleyen Kömürcü, “Özellikle menümüzü Türk damak tadına uyabilecek tarzda ürünlerle düzenledik. Rahatsız edecek tatlara yer vermedik. Bunun da etkisiyle güzel dönüşler aldık. Herkesin tüketebileceği lezzetleri sunduk. Bundan dolayı ürünler çok sevildi” dedi. İlk etapta işletmede şef, mutfak yardımcısı ve motosiklet elemanı olmak üzere 3 kişiyle çalıştıklarını belirten Kömürcü, “İlk etapta ailemle birlikte 5 kişiyle çalışıyoruz ancak ilerleyen süreçte istihdama daha fazla katkı vermek istiyoruz” ifadelerini kullandı. 

uzak-dogu-lezzetleri-aydinda-reklam-haber-211128-16758187ed02d699624bc558a9af2873.jpg

ÜRÜN ÇEŞİTLERİNİ ANLATTI 
Menüde farklı ürünlere yer verdiklerini kaydeden Kömürcü, ürünler hakkında da bilgi verdi. Lezzet listesinde 2’si pişmiş olmak üzere 9 çeşit sushi bulunduğunu belirten Kömürcü, “Bunun yanında vegan, etli, tavuklu, deniz mahsüllü ve acılı olmak üzere 5 noodle çeşidimiz var. Ayrıca 8 farklı aperatif ürünümüz var. Bu listede de edamame, karides cipsi, mozeralla kroket, tempura tabağı ve Yeşil Asya Salatası gibi ürünleri sunuyoruz. Menümüzde Dorayaki adında bir de tatlımız var. Japonya’da çok sevilen bir ürün. Pankeke benzeyen bir tatlı. Aynı zamanda kiraz çiçekli, portakal kabuklu, ballı ve daha birçok çeşitte çaylarımız menümüzde yer alıyor. Öğrencilere ve çocuklara yönelik de yine menülerimiz var” dedi.  

PAKET SERVİSLE DE HİZMET VERİLİYOR 
Fiyatlar hakkında da bilgi veren Kömürcü, noodle fiyatlarının 38 liradan 50 liraya, sushi fiyatlarının ise 32 liradan 54 liraya kadar değiştiğini belirtti. Aperatiflerin 14 liradan başladığını ve 40 liraya kadar çeşitlilik gösterdiğini dile getiren Kömürcü, fincan çayların 6, demlik çayın ise 22 lira olduğunu kaydetti. Ürünlerin fiyatlarını ellerinden geldiğince uygun tutmaya çalıştıklarını belirten Kömürcü, öğrenci ve çocuk menülerinin ise 25 lira olduğunu ifade etti. Kömürcü, paket servisle de hizmet verdiklerini sözlerine ekledi. 

uzak-dogu-lezzetleri-aydinda-reklam-haber-211128-45c9af2155b3891ea241f6405b55fb29-001.jpg

“SAMİMİ BİR ORTAM OLUŞTURDUK”
İşletme için ürün tedariğini geniş malzeme seçeneği olan Aydın’daki bir firmadan sağladıklarını dile getiren Kömürcü, “Tam bir aile işletmesi oldu. Samimi ortam oluşturmak istedik. Ben de uzak doğu mutfağını çok seviyorum ve aslında sevdiğim damak tadını müşterilerimizle buluşturmak istedim. Şefimiz de menü hazırlığını uzun sürede yaptı. Özellikle ürünlerde çiğ balık tadı yada kokusu olmuyor. Herkesin bu mutfağı denemesini tavsiye ederim. Memnun kalmayan olmadı. Türk damak tadına uyabilecek ürünleri tercih ettik. Özellikle noodle konusunda gerçekten iddialıyız. Sushileri de herkesin seveceğini düşünüyoruz. Bu konuda şefimize güveniyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

uzak-dogu-lezzetleri-aydinda-reklam-haber-211128-389cc83ffdd1b316315334a8be7441e8.jpguzak-dogu-lezzetleri-aydinda-reklam-haber-211128-63fd945497d86773f306f2710e316f46-001.jpguzak-dogu-lezzetleri-aydinda-reklam-haber-211128-fb7a7351c02f585e8a15d16b7b8a1bfc.jpguzak-dogu-lezzetleri-aydinda-reklam-haber-211128-8bd4c59b4382c5251cbc940982c13937-001.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.