Uzdil'in ihraç kararı bozuldu

Uzdil'in ihraç kararı bozuldu
ABONE OL
İYİ Parti Aydın İl Yönetiminin kararıyla disipline sevk edilerek partiden ihraç edilen önceki dönem İl Başkan Yardımcısı Önder Uzdil’in ihraç kararı Merkez Disiplin Kurulu kararı ile bozuldu. 

KIYMET SARIYILDIZ - Cemal Sarı’nın İl Başkanlığı döneminde, İYİ Parti Aydın İl Başkan Yardımcılığı görevinde bulunan Önder Uzdil, Süleyman Demirci’nin başkanlığı döneminde disiplin kuruluna sevk edilmişti. Uzdil, disiplin kurulu kararıyla 1 Ocak 2021 tarihinde partiden ihraç edildi. İhraç kararını hukuksuz olduğunu söyleyen Uzdil, İYİ Parti Merkez Disiplin Kuruluna itiraz etti. Kurul, Uzdil’in disiplin kararını bozarak ihracı gerektirecek bir durumun olmadığı açıklamasında bulundu. 

“ORTADA ASILSIZ BİR BEYANIM YOKTU”
Kararın bozulmasının ardından açıklamada bulunan Uzdil, il başkanlığının aldığı kararı metanetsiz bulduğunu belirtti. Yaptığı açıklamalarda asılsız beyanların olmadığını vurgulayan Uzdil, "Merkez Disiplin Kurulumuzun bu kararıyla hak yerini bulmuştur. Hukuki dayanaktan yoksun, "ben attım oldu" keyfi mantığıyla İl Başkanlığınca alınan karar bozulmuştur. İYİ Parti hukuk ve demokrasi kavramlarını merkezine alan bir partidir. Hiçbir kademede bu değerlere muhalif davranış kabul edilemez. İl Başkanlığınca, mesnetsiz olarak alınan bu karar, şüphesiz ki; parti içindeki birlik beraberliğimizi zedeleyecek, partimizin enerjisini boşa harcamak anlamına gelecektir. Oysa, ülkemizin içinde bulunduğu konum ve milletimizin İYİ Parti'ye açmış olduğu alanda, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'in izinde, daha büyük hedeflerle yürüyebilmeliyiz. Gerçekte, ihracıma giden disiplin süreci, mevcut il başkanlığının, geçmiş il yönetimine bir baskısı ve o yönetimde bulunan arkadaşları ve arkadaşların partimize kazandırdığı başarıyı değersizleştirme operasyonuydu. Merkez Disiplin Kurulu'nun bozmuş olduğu İl Disiplin Kurulu kararında, İl Yönetiminin ortaya koyduğu gerekçeler benim bir takım sosyal medya paylaşımlarıydı. Bu paylaşımlar disiplin suçu oluşturmuyordu. Çünkü, ortada asılsız bir beyanım yoktu” ifadelerini kullandı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.