Vali Aksoy, 31 bin 683 öğrenci yüz yüze eğitim alacak

Vali Aksoy, 31 bin 683 öğrenci yüz yüze eğitim alacak
ABONE OL
Aydın Valisi Hüseyin Aksoy yeni eğitim ve öğretim yılında 31 bin 683 öğrenci yüz yüze ve 181 bin 278 öğrenci  ise uzaktan eğitim alacağını söyledi. 

Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, 2020-2021 eğitim ve öğretim yılı dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Vali Aksoy yayınladığı mesajda Aydınlılara, öğretmenlere, velilere ve öğrencilere seslendi. Yeni bir eğitim-öğretim yılına başlamanın coşkusu ve heyecanı içerisinde olduklarını dile getiren Aksoy, iyi dileklerde bulundu.  

Bir toplumun gelişmişlik düzeyi, onun eğitim düzeyini de gösterdiğini belirten Aksoy; “Günümüzün güçlü ekonomik ve sosyal yaşantıya sahip ülkeleri, bu gelişimlerini büyük ölçüde, eğitime verdikleri önem ve eğitim kurumlarını günün koşullarına uygun olarak düzenlemeleri sonucunda kazanmışlardır. Artık tüm dünyada gerçek gücün, fiziksel güçte değil de eğitilmiş insan beyninde olduğu kabul edilmektedir. Bu bilinçle, düşünen, araştıran, yeni fikirlere açık, sorumluluk duygusuna sahip, milli kültürümüzü benimsemiş, bilim ve teknoloji üretimine yatkın, beceri düzeyi yüksek, manevi değerlere bağlı, üretken ve yaratıcı bilgi çağı insanı yetiştirmek devletimizin temel amacı ve bizlerin de en önemli asli görevleri arasındadır” diye konuştu. 

“EVLATLARIMIZI İYİ YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ”
"Ülkenin yarınlara en güzel şekilde hazırlanması için evlatlarımızı iyi yetiştirmek zorundayız" ifadelerini kullanan Aksoy; “Bu okullarımızdan yetişecek evlatlarımız da ebeveynlerine yakışır bir vaziyette sorumluluk yüklenecek ve ülkemizi çağdaş medeniyet seviyesine değil, daha üstüne çıkaracaklardır” dedi. 

YÜZ YÜZE EĞİTİM BAŞLIYOR 

Koronavirüs pandemisine de değinen Aksoy, uzun zamandır uzak kalınan okullara geri dönüş için hazırlık yaptıklarını söyledi. Vali Aksoy; “21 Eylül’den itibaren Milli Eğitim Bakanlığı’mızın belirlediği şekliyle eğitime devam edeceğiz. Bu kapsamda, okul öncesi eğitim kurumları ile ilkokul 1. sınıflar yüz yüze eğitime başlayacaklar. İlimiz genelinde 31 bin 683 öğrencimiz yüz yüze eğitime başlarken, 181 bin 278 öğrencimizde uzaktan eğitime devam edecekler. Bu eğitim öğretim yılını koronavirüs pandemisi etkisinde geçireceğiz ancak geleceğimizin teminatı sevgili öğrencilerimizin bu eğitim-öğretim yılını verimli bir şekilde geçireceklerine inanıyorum” şeklinde belirtti. 

GENÇLERE SESLENDİ

Öğrencilere seslenen Vali Aksoy; “Sevgili öğrenciler, sizler, ülkemizin ümitleri, istikbali ve yarınlarısınız. Bunun için bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerinden kuruyoruz. İnanıyoruz ki, yarınların Türkiye’si sizlerle aydınlık, sizlerle mutlu; sizlerle daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. En büyük düşmanınızın tembellik ve cehalet, en büyük dostunuzun güzel ahlak, en güçlü silahınızın da bilgi olduğunu asla unutmayın. Sizlere sürekli okumayı ve düzenli olarak çok çalışmayı tavsiye ediyorum” dedi.
21 Eylül’de okullar açıldığında öğrencilerden maske, sosyal mesafe, el hijyeni konularına azami ölçüde özen göstermelerini beklediklerini dile getiren Aksoy; “Koronavirüsü yenmemiz, okullarınızdan, arkadaşlarınızdan uzak kalmamanız için bu tedbirlere uymamız gerekiyor.  Unutmayın, aldığımız tüm tedbirler sizin sağlığınız içindir” diyerek sözlerine son verdi. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.