Vali Köşger: "Aydın’da her zaman iş var"

Vali Köşger: "Aydın’da her zaman iş var"
ABONE OL
Aydın’da “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu” 2020 yılı 1. Olağan Toplantısı Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger başkanlığında yapıldı. Toplantıda konuşan Vali Köşger, “Aydın’da her zaman iş var. Zaman zaman çalışacak insan bulmakta zorlanıyoruz” dedi.

MURAT TAN- Valilik Toplantı Salonunda gerçekleşen toplantıda, Aydın’da işgücü, istihdam ve mesleki eğitim ihtiyacı tespit edilirken yerel düzeyde politikalar oluşturulacak planlar konuşuldu. İlgili kurum ve kuruluşlara görüş ve önerilerde de bulunan toplantıda konuşan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, engelli ve eski hükümlülerin İŞKUR’un hibe desteklerinden yararlanması çağrısında bulundu. Aydın’da işsizlik oranının Türkiye ortalamasının her zaman altında olduğunu söyleyen Köşger, zaman zaman çalıştıracak nitelikli insan bulma konusundaysa sıkıntılar yaşandığını kaydetti. 

“İŞ-KUR GÜZEL PROJELERE İMZA ATIYOR”

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Köşger, Türkiye’de Dünya’daki ülkelerin en önde gelen sorununun istihdam sorunu olduğunu söyleyerek, “Ülkemizde İŞKUR aracılığıyla nüfusumuzun iş arayan kesimine iş bulma konusunda çeşitli program ve projeler uygulanıyor. En başta insanlarımıza meslek edindirmek için, meslek eğitim kurumlarımız ve Milli Eğitim Müdürlüğü camiası bünyesindeki meslek edindirme kurumlarımız çalışıyor. İnsanların kendi piyasa koşullarında iş bulma durumu söz konusu ama iş gücü arzıyla iş gücü talebini karşılaştıran ve bunu en uyumlu şekilde ülke menfaatleri doğrultusunda İŞ-KUR çeşitli programlar yapıyor. İl İstihdam Kurulları da bunlardan birisidir. Aydın’daki iş gücü arzıyla ve iş gücü talebiyle ilgili bütün taraflar bu masanın etrafında 2-3 ayda bir toplanıyoruz. Aydın’da ve Türkiye’de İŞ-KUR son dönemlerde güzel ve çok önemli projelere imza atıyor” dedi.

“2019’DA 119 PROJE YAPILDI”

Dezavantajlı grupların istihdam edilme konusuyla ilgili de konuşan Köşger, “Malumunuz eğitilmiş, sorunu olmayan insanların iş bulması daha kolayken, zaman zaman engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın iş bulması konusu sıkıntı teşkil ediyor. O noktada da İŞKUR hem Türkiye hem Aydın’da engelli ve eski hükümlülerin istihdamıyla ilgili çok güzel hibe projeler geliştiriyor. Engellilerin ve eski hükümlülerin kendi işlerini kurma noktasında destek sağlamaya çalışıyoruz. Geçtiğimiz yıl toplam 43 engelli ve eski hükümlü vatandaşımız kendi işinin sahibi oldu. Burada engelliler için 50 bin liralık hibe, eski hükümlüler için de 38 bin liralık hibe devletimiz tarafından veriliyor. Bu yıl da proje devam ediyor. 2019’da da 119 proje yapıldı. Bu projeler de devam ediyor. Engelli ve eski hükümlü vatandaşlarımızın bu programlardan en iyi derecede faydalanmasını diliyoruz. Birçok vatandaşımızın uygulanan programlardan haberi yok” diye konuştu. 

AYDIN’DA İŞSİZLİK ORANIN TÜRKİYE ORTALAMASININ ALTINDA

Cuma günleri yapılan Halk Günü’nde eski hükümlü vatandaşlarla engellilerin kendisine de iş için geldiğini söyleyen Köşger, “Onları işe gönderdiğimizde çeşitli handikaplarla karşılaşıyorlar. Halbuki devletimiz iş yapma kabiliyeti olması için istedikleri alanda onlara kurs da veriyor. Eğitim neticesinde hayvancılık ve değişik alanlarda kendi işlerini kurma imkanı sağlanıyor. Bundan da hemşerilerimizin azami derecede faydalanmasını diliyoruz. Bugün yapacağımız toplantının da inşallah Aydın’da istihdam konusuna katkı sağlamasını diliyorum. Zaten her zaman söylüyoruz, Aydın’da işsizlik oranı Türkiye’nin her zaman altında. Aydın’da her zaman iş var, zaman zaman çalışacak insan bulmakta zorlanıyoruz. Burada işadamı gruplarının temsilcileri de bu konuyu daha iyi biliyorlar. Çalıştıracak nitelikli adam bulmakta zorlandıklarını ben de biliyorum. İnşallah arz ve talebi en güzel ve birbirini karşılayacak şekilde bu programlar neticesinde ortaya doğru sonucu çıkarırız” dedi. 

Vali Köşger başkanlığında toplanan “İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu” 2020 yılı 1. Olağan Toplantısına, İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, İl Sanayi ve Teknoloji Müdürü Tunay Çoban, İl Ticaret Müdürü Şeref Yazıcı, İl GEKA Aydın Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü Armağan Aydın, daire amirleri, sendika, STK ve işveren temsilcileri de katıldı.

istihdam-planlari-masaya-yatirildi-145958-667bf05e59a021921c281aaef65058ee.jpegistihdam-planlari-masaya-yatirildi-145958-762dffb9304beecdf37866c3be69f8c6.jpegistihdam-planlari-masaya-yatirildi-145958-d7042679599269fcdefae39f9b8277f0.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.