Vali Köşger ‘Aydın’ın Yüz Akı Firmalar'ı ağırladı 

Vali Köşger ‘Aydın’ın Yüz Akı Firmalar'ı ağırladı 
ABONE OL
KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, Kadın Girişimcilik, AR-GE İnovasyon ve KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında desteklenen Aydınlı dört firma temsilcisi ile birlikte Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger’i ziyaret etti. 

MURAT TAN- KOSGEB Aydın İl Müdürü Sadullah Dülger, 23-29 Kasım Avrupa Kobi Haftası kapsamında, kurumun Kadın Girişimcilik, AR-GE İnovasyon ve KOBİ Gelişim Destek Programı kapsamında desteklediği Aydınlı 4 firma temsilcisiyle birlikte Aydın Valisi Köşger’e ziyarette bulundu.  Ziyarete katılan, Kutlay Turizm Gıda A.Ş. temsilcisi Kubilay Alper, Keçicik Süt A.Ş temsilcisi Engin Yiğit, kadın girişimciler Huriye Çetinel Aydın ile Nilgün Özkurt, KOSGEB destekleriyle ürettikleri ürünleri Vali Köşger’e de takdim ettiler. 

KÖŞGER’DEN İLK YERLİ VE MİLLİ MAMAYA ÖVGÜ 

Ziyarette firma temsilcilerini Vali Köşger’e tanıtan KOSGEB İl Müdürü Dülger, ürettikleri katma değerli ürünlerle Aydın’da sektörlerinde rol model olduklarını kaydetti. Keçi sütünden ürettikleri zeytinyağlı organik mama hakkında Keçicik Süt A.Ş temsilcisi Yiğit’ten bilgi alan Vali Köşger, “Yerli ve milli tek mamamız olan bu mamalar stratejik değere de sahiptir. Diğerleri uluslararası firmalar tarafından üretiliyor ve içerisine ne koyduklarını da bilmiyoruz” dedi. Sopho markasıyla Aydın’da ürettikleri ‘Pesto Sos’ ve ‘Dijon Hardalı’ hakkında da Kutlay Turizm Gıda A.Ş. temsilcisi Alper ile kozalak reçeli üreticisi Nilgün Özkurt ile Huriye Çetinel Aydın’dan da bilgi alan Köşger, KOSGEB’in girişimcilik ve AR-GE gibi desteklerle Aydın’da üretilen ürünlerin daha da katma değerli hale gelmesini sağladığını belirtti. 

 GEKA BAŞVURULARININ ARTMASINI İSTEDİ 

KOSGEB’in destekleriyle birlikte Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın (GEKA) da girişimcilere destek sağladığını belirten Vali Köşger, “İnciri sadece kurutup satma değil, çekirdeğinin yağını çıkarıp her anlamda değerlendirecek girişimler de bulunmamız lazım. KOSGEB'in yaptığı iş bu anlamda çok iyi. Hem KOSGEB'i hem de girişimcileri yaptıkları işlerden dolayı tebrik ediyorum. Katma değer oluşturmak adına, Aydın halkının sofrasına bir dilim ekmek daha ilave etmek için çalışan bütün girişimcilerimizi tebrik edip teşekkür ediyorum. KOSGEB'e de teşekkür ediyorum; onun üzerine çok önemli bir iş düşüyor. Girişimcilerimizi sadece KOSGEB'le değil GEKA ile de destekliyoruz. GEKA kapsamında da 3 vilayet var; Denizli, Aydın ve Muğla. Biz Aydın’da Muğla'nın yarısı kadar müracaat alıyoruz. Denizli, bizim karşımıza Aydın’ın 4 katı müracaatla geliyor. Biz destekleyeceğimiz projeleri GEKA’ya gelen başvuruların içinden değerlendirip seçiyoruz. Aydın'dan daha çok projenin başvurması lazım çünkü Aydın'ın toprağında yetişen tüm ürünler inciri, zeytini, kestanesi, fındık çamı ve buna benzer bütün ürünleriyle birlikte değerlidir. Aydın’da bununla yetinmeyip bunu daha da katma değerli hale getirecek. Daha fazla aş, iş ve ekmek sağlayacak yatırımlar yapılmalı. Aydınlı girişimcilerin, KOSGEB, GEKA gibi bütün teşvikleri iyi kullanması lazım” dedi. 

vali-kosger-aydinin-yuz-aki-firmalarini-agirladi-138138-21d320b1fbafd11604c39d2f00c04c84.jpegvali-kosger-aydinin-yuz-aki-firmalarini-agirladi-138138-71c5bd628ca8e2300e0d7bdb86710b89.jpegvali-kosger-aydinin-yuz-aki-firmalarini-agirladi-138138-136029ca7d2139a755a1773334b115fd.jpegvali-kosger-aydinin-yuz-aki-firmalarini-agirladi-138138-bf6b5e40cecbbc0f5e5f7da71a3b2625.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum