Vali Köşger'den aşure ikramı

Vali Köşger'den aşure ikramı
ABONE OL
Kemer Mahalle Muhtarlığı tarafından Kemer Camii önünde düzenlenen etkinlikte Muharrem ayı dolayısıyla vatandaşlara aşure dağıtımı yapıldı.

KADİR CEYHAN - Aşure dağıtımına katılan Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de vatandaşlara aşure ikramında bulundu.

Muharrem ayı bu yıl 31 Ağustos Cumartesi günü başladı. Aynı zamanda Hicri yılbaşı da olan Muharrem ayının birinci günü ile 1440 hicri yılından, 1441 hicri yılına girildi. Bu mübarek ay 29 Eylül'de bitecek ve Safer ayı başlayacak. İslam inancına göre peygamberlerin hayatına dair birçok önemli hadisenin yaşandığı ve aşure tatlısının yapıldığı muharrem ayı dolayısıyla Kemer Mahallesinde bulunan Kemer Camii önünde vatandaşlara Bin kişilik aşure dağıtımı yapıldı. Aşure dağıtımına Vali Yavuz Selim Köşger, Aydın İl Müftüsü Ercan Aksu, Efeler İlçe Müftüsü Salih Aksu da katılım gösterdi. 

Cuma namazının kılınmasının ardından aşure dağıtım alanına gelen Vali Yavuz Selim Köşger aşure kazanının kapağını açarak vatandaşlara aşure ikramında bulundu. Etkinlik hakkında konuşan Kemer Mahalle Muhtarı Mustafa Karagöz, “Mübarek Muharrem ayının son cuması günü bu etkinliği yapmaya karar verdik. Kemer mahallesinde yaşayan halkımız ile bu etkinliğimizi yapmış bulunmaktayız. Bin kişilik bir aşure dağıtımımız oldu. Biz burada birlik ve beraberliğimizi vurgulamak için bu etkinliği yapıyoruz.” ifadelerini kullandı.

kosger-asure-ikram-etti-128883-0cce34c08a709dcf6330c7fef01c8de2.jpgkosger-asure-ikram-etti-128883-9326f5e746e3fc0949a093f34ebe20da.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.